De sportieve revanche van Casper Horn

De heren van Schaerweijde wonnen gister in eigen huis met 3-2 van Amsterdam. Een knappe overwinning voor de ploeg maar vooral ook een speciale overwinning voor Leon Hemminga en Casper Horn. Zij kwamen afgelopen seizoen beide over uit het Amsterdamse Bos en beide hadden gister met een doelpunt een belangrijk aandeel in de overwinning op hun oude club. De blijdschap was logischerwijs groot bij Horn die in zijn tijd bij het eerste van Amsterdam weinig aan spelen toe kwam. Casper Horn

“Natuurlijk ben ik nu, zo na afloop, blijer dan normaal,” vertelt de aanvaller uitgelaten in het AD/Utrechts Nieuwsblad. “Deze zege geeft een extra gevoel. Ik ben niet super weggegaan bij Amsterdam, heb het idee dat ik daar niet veel kansen heb gehad.” Horn speelde al vanaf de E-jeugd voor de club uit de hoofdstad maar eenmaal doorgestroomd naar het eerste kwam hij op de bank te zitten. “Ik kreeg vorig jaar onder Taco van den Honert vijftien minuten speeltijd. Tsja, dat is blijkbaar de cultuur in Amsterdam. Het is een beetje alles of niks. Ik vond het vrij raar dat ik als eigen speler nooit een kans kreeg.”

Vervolgens bleek ook de nieuwe coach, Alyson Annan, hem geen perspectief op beterschap te kunnen bieden en daardoor twijfelde hij geen moment toen Dave Smolenaars hem benaderde voor Schaerweijde. Hij kende de coach al uit nationale jeugdteams. “Hij is rustig, relaxt. Zelf ben ik behoorlijk impulsief. Misschien is dat een geode combinatie. Ik wil hier nu echt van toegevoegde waarde zijn.”

En dat was hij zondag dus ook. Met een scherp ingepushte strafbal bracht hij de stand naar 3-1 en haalde hij zijn sportieve revanche. “Eerlijk gezegd was ik juist op dat moment totaal niet bezig met mijn verleden bij Amsterdam. Ik was sowieso in de hele wedstrijd heel gefocust en alleen met deze wedstrijd bezig. Die strafbal moest gewoon hoog links. Zo doe ik het in de training altijd. Zo moest het nu ook.” Horn is duidelijk op zijn plek in Zeist en rekende uit dat zijn ploeg nog acht punten moet sprokkelen om niet te degraderen. “Ik ben hier met nul verwachtingen gekomen. Man, dan is dit wel zo lekker.”

Comments (1)

  1. saucijzenbroodje

    Zat er keurig in!! Wel nieuwe hoek gaan zoeken

Reageer