De Telegraaf: Jacques Brinkman: "Nederland op finalekoers"

De Oranje hockeymannen liggen met zes punten uit twee gespeelde wedstrijden op koers voor een plaats in de halve finale.
De ploeg van bondscoach Paul van Ass neemt het vandaag (11.45 uur Nederlandse tijd) in de derde wedstrijd van de Spelen op tegen Nieuw-Zeeland.
Nederlandse competitie
De Nieuw-Zeelandse hockeyploeg heeft maar liefst tien (!) spelers die komend seizoen in de Nederlandse hockeycompetitie spelen. Rotterdam, HGC, SCHC en Schaerweijde zijn verantwoordelijk voor de enorme invasie van de Nieuw-Zeelandse spelers. Een zeer slechte ontwikkeling want zij nemen de plaats in van onze eigen Nederlandse talenten die straks de huidige Oranje internationals moeten opvolgen richting de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro.
Oranje, de nummer drie van de wereld, heeft in de voorbereiding twee maal geoefend tegen de nummer zeven van de wereld Nieuw-Zeeland en beide keren gewonnen (3-2 en 3-0).
De vraag is of bondscoach Van Ass opnieuw kiest voor de behoudende speelstijl zoals in de tweede wedstrijd tegen België of toch weer overschakelt op de wat meer aanvallende speelstijl zoals tegen India. Aanvallen is de beste verdediging, dus ik zou het wel weten.
Mijn voorspelling Nederland-Nieuw-Zeeland: 3-2
Bron: De Telegraaf/Jacques Brinkman

Reageer