De Telegraaf: Jacques Brinkman: Sleutels tot Oranje succes

De Olympische Spelen gaan nu pas echt beginnen voor de Oranje-hockeymannen. Ongeslagen de poule doorgekomen, bij vlagen flitsend aanvalsspel en schitterende doelpunten. De ploeg van bondscoach Paul van Ass bulkt van het vertrouwen en geloof in eigen kunnen.
Maar na de poulewedstrijden begint iedereen weer op nul. De halve finale Groot-Brittannië – Nederland is een affiche om in te lijsten. Aangemoedigd door het thuispubliek zullen de Britse hockeyers hun huid zo duur mogelijk verkopen. Oranje zal zich moeten weren tegen de fysiek sterk spelende Britten en zich niet laten meeslepen in de heksenketel die het donderdagavond in het hockeystadion zal zijn.
Captain Barry Middleton is het hart van de Britse ploeg en geen onbekende van de Oranje-mannen. Middleton heeft jaren in de Nederlandse competitie gespeeld, net als strafcornerschutter Ashley Jackson. Middleton is met 262 interlands de meest ervaren speler van Groot-Brittannië, Jackson en Middleton samen zijn goed voor maar liefst 150 doelpunten. Oranje weet dus op welke spelers het extra moet letten.
Wanneer Oranje uit gaat van eigen kracht ligt het bereiken van de olympische hockeyfinale voor het grijpen. Een fantastische prestatie. Snelheid, goed verdedigen, op de counter spelen, kansen benutten en op de juiste momenten slim zijn. Dat zijn de sleutels voor succes voor de Nederlandse ploeg.
Mijn voorspelling Nederland – Groot-Brittannië: 2-2, verlenging, Oranje wint na nemen van shoot-outs.

Reageer