De Telegraaf: Teun de Nooijer: "Nu wil ik goud"

De 452-voudig hockeyrecordinternational Teun de Nooijer stond er na de 9-2 overwinning op Groot-Brittannië hoofdschuddend bij. “Deze halve finale is met niks te vergelijken. We hebben ooit eens met 6-2 gewonnen in de halve finale van het WK in Utrecht (6-2). Dat was mooi, maar dit slaat alles.”
Om onmiddellijk beide benen op de grond te houden: “We moeten nog zeventig minuten. We hebben nog niks.” Lachend: “Oh nee, we hebben zilver. Maar nu wil ik goud.”
Nooit meer vierde
De ene na de andere hockeyer kwam vol ongeloof en met een lach van oor tot oor van het blauwe veld in de Riverbank Arena op het olympisch park. Verdediger Robert van der Horst herinnerde zich de teleurstellende Spelen van Peking. “Ik heb gezegd, dat nooit meer. We zijn hier naar Londen gekomen met een missie. We willen goud halen. Dus ja, een halve finale moet je spelen. Maar je verwacht nooit dat je dit spel kunt laten zien. Zowel aanvallend, maar ook verdedigend waren we zo sterk. Ja, dit was wel een soort droom.”
Teamproces
Roderick Weusthof, die drie goals voor zijn rekening nam: “Wij weten al langer dat wij zo kunnen hockeyen, maar ik heb nog nooit meegemaakt dat het er ook zo uitkwam. Het komt door het teamproces. We gunnen elkaar. Het maakt mij ook niet uit of Mink (van der Weerden, red.) de strafcorners pusht of ik. Maar goed, dat het vandaag zo lekker loopt, is zeker prettig.”
Op een gegeven moment bedacht bondscoach Paul van Ass dat het toch wel zielig was voor Groot-Brittannië om zo in eigen huis afgedroogd te worden. “Bij 7-1 was ik al bezig met de finale. Ik vond het wel mooi zo. Maar Billy (Bakker, red.) rende het veld weer in en riep dat-ie de volgende ging maken. Ja, zo’n jongen rem je in dit proces beter niet af.”
Bron: De Telegraaf

Reageer