De Telegraaf: "Van den Heuvel heeft een mooi stel"

Het werd op Het Kopje voor Michel van den Heuvel een weerzien met gemengde gevoelens. De huidige coach van de mannen van Oranje Zwart won met zijn ploeg op bezoek bij Bloemendaal de topper in de hoofdklasse met 4-3. Maar Van den Heuvel, van 1999 tot 2004 ook al coach van Oranje Zwart, vierde in dienst van Bloemendaal zijn grootste successen als clubcoach want hij pakte met ’De Musschen’ in de periode van 2006 tot en met 2008 driemaal achter elkaar de landstitel. „Ja, het is mooi om na vier jaar hier weer terug te zijn en al die bekenden te zien. Dat doet me goed. Bovendien spelen er bij Bloemendaal nog zeven jongens die ik zelf als coach nog meegemaakt heb.”
Van den Heuvel (48) werd na zijn periode bij Bloemendaal als bondscoach derde op het EK (2009) en derde op het WK (2010). Maar dat was voor de KNHB onvoldoende om door te gaan. Vervolgens werd hij bondscoach in Pakistan waar hij in maart van dit jaar zelf opstapte. „Na de Champions Trophy eind vorig jaar, had ik na tien weken van huis al besloten om na de Olympische Spelen, waar we met Pakistan direct voor geplaatst waren, terug te gaan naar Nederland. Door interne strubbelingen in Pakistan is dat balletje eerder gaan rollen en ben ik weer bij Oranje Zwart terechtgekomen.” Van den Heuvel heeft een contract voor vier jaar getekend: „Dat geeft duidelijkheid en de club wil op deze manier ook rust creëren rond het team.”
Oranje Zwart (slechts éénmaal landskampioen in 2005) heeft dit seizoen een ijzersterk team met de ’verloren zonen’ Robert van der Horst en Rob Reckers weer in de gelederen. Bovendien heeft Van den Heuvel naast vijf Oranje internationals en een Belgisch international ook twee Pakistaanse internationals aan zijn selectie toegevoegd. Dat alles maakt zijn ploeg een titelkandidaat.”
Het duel tussen Bloemendaal en Oranje Zwart, waarbij de thuisclub steeds op voorsprong kwam, leek lange tijd te eindigen in een gelijkspel (3-3). Maar toen kreeg Bob de Voogd het op zijn heupen. De Voogd, die de eerste twee wedstrijden vanwege een voetblessure had moeten missen, liet met de bal aan zijn stick verdediger Wouter Jolie zijn hielen zien en passeerde Jaap Stockmann met een snoeiharde backhand. De Voogd: „Die voetblessure is nog niet helemaal over en het was maar de vraag of ik zou kunnen spelen. Maar met een paar pijnstillers ging het redelijk. Ik weet dat ik niets kapot kan maken, dus is het alleen een kwestie van de pijn verbijten. In de laatste vijf minuten zat ik er behoorlijk doorheen, maar met een alles-of-nietsactie maakte ik toch de winnende. En dat is een heerlijk gevoel.”

Reageer