De voorspellingen van @SjaakBrinkman! – Hoofdklasse Hockey Nederland

De voorspellingen van @SjaakBrinkman!


Zal hockeycriticaster @SjaakBrinkman dit weekend beter voorspellen dan de echte Jacques Brinkman!? Zondag weten we meer..
De voorspellingen van Sjaak:
Dames:
#dbolar 3-1
De landskampioen tegen de vice-landskampioen. Bij Laren lijkt het team alweer enigszins op de rit en mogen we ons terecht opmaken voor een verhitte strijd aan de A2. Zowel bij de dames als bij de heren lijkt de koploper alles te winnen, ook al zijn wedstrijden soms moeilijk en lelijk. Play-off-kwaliteit kunnen nog niet verwachten, want dit soort wedstrijden brengen de top-4 eigenlijk alleen maar dichterbij de nummers 5 en 6 in deze fase van de competitie. Zou ook mooi zijn voor de competitie.
#schcams 2-1
En weer een play-offduel. Amsterdam won met ogenschijnlijke overmacht bij MOP en – ik moet toegeven – dat was niet verwacht na die sangria in Barcelona. Even uitwaaien op het strand doet een elftal blijkbaar goed. SCHC doet goed mee, maar het kan nu eens een keer excelleren? Zinnen als ‘verliezen van een ploeg als Amsterdam/Bloemendaal/vulmaarin’ zijn we ondertussen beu in hockeyland, dus mag een nummer-3 best eens winnen van de nummer-2. Eveneens fijn voor de competitie, want een gat van 5 punten na 6 wedstrijden is wel erg veel.
#ozkam 3-2
Als trotse nummer-5 mag Oranje-Zwart aantonen dat zij een degelijke ploeg zijn, die winnen van de kleintjes. Voor Kampong staat er prestige op het spel. Het is voor de Utrechters de eerste wedstrijd tegen een middenmotor en wil het aantonen dat ook zij als middenmotor mogen meedoen. Dan moet het spel wel verbeteren, want met louter een Duitse corner kom je er niet. Bij Oranje-Zwart speelt oud Kamponger Verbruggen een eigen wedstrijd. Verleden jaar vlotte het niet in Utrecht en is het aan haar persoonlijk veel gelegen om goed te spelen. Wellicht maakt ze het eigenhandig af.
#pinmop 0-2
Pinoké begeeft zich dit seizoen op geen andere plek als andere seizoenen. MOP doet daar een schepje bovenop en toont hiermee aan dat er een verschil is tussen de bovenste zes ploegen en de onderste zes ploegen. Het lijkt de herencompetitie wel. Na de tik tegen Amsterdam heeft MOP wat goed te maken. Het is nog wat grillig, maar te goed voor de rest van de andere teams is de ploeg van Siepman zeker. Noemenswaardig is trouwens de staff van MOP; de grootste staff van de Hoofdklasse met 11 man sterk. Als dat geen garantie voor succes is…
#nijhur 1-2
In Nijmegen snakken ze naar punten. Zo dicht bij… en toch zo ver weg… De ploeg ziet zich kansen creëren, met strafcorners en alles, maar haalt tot dusver geen punt. Dat er nog geen frustratie is in Nijmegen is onbegrijpelijk, en knap tegelijkertijd. Hoe lang kun je volhouden dat de ploeg groeit en beter hockey laat zien? Hurley wint nipt en verliest nipt en je kan zo niks zinnigs zeggen over de ploeg van Rick. Alleen tegen HDM ging alles van een leien dakje. Vandaag wederom nipt.
#terhdm 1-0
De tweede overwinning voor de Terriërs wordt deze dag behaald. Tegen Hurley thuis lukte dit net niet, maar fuck it: vandaag dezelfde toto-inzet. Ik ben fan. Wie niet? Die Spaanse goalie van HDM heeft tot dusver niet kunnen overtuigen en weet niet wat ze meemaakt in de zandbak van de Terriers. Aan de ene kant heeft zo’n veld charme, aan de andere kant is het van de zotte dat het veld een dermate groot wapen kan zijn. Totdat regelgeving veranderd juichen we elke wedstrijd de Terriers naar de overwinning. Dan kun je als club pochen met grote budgetten, maar zolang Terriers in de Hoofdklasse speelt is hockey eigenlijk een onderontwikkelde sport heb je het er maar mee te doen.
Vorige speelronde 5 van 6 goed, plus uitslag #larmop (7-1)
Heren:
#ozkam 2-1
Kampong speelt na de wedstrijd tegen Amsterdam nauwelijks goed. Dan mag het thuispubliek kritisch zijn, de ploeg is het over zichzelf helemaal. De topper tegen Bloemendaal bleek een er om snel te vergeten. Dat laten de Utrechters niet op zich zitten. Het is nog maar de vraag of de Knoest op tijd fit is. Zo niet, en die kans is waarschijnlijker, is Kampong wederom de kleine dreumes onder de grote ploegen. De ploeg van Cox mag vandaag ook een einde maken aan het stempel (vorig seizoen) van de net-niet-ploeg. Winnen=beoogtlandskampioen, verliezen=niksaanhethandje.
#blolar 3-1 (met Aussies 7-2)
Lekker oefenpotje voor Bloemendaal. Na de 48 minuten wanvertoning op Voordaan doen we het vandaag andersom: alle doelpunten in de eerste 48 minuten. Gewoon op een hoog tempo starten, het spel maken en gas op die lolly. Laren is zo’n grijze muis dit seizoen, dat je haast afvraagt waarom ze meedoen. Die hebben werkelijk niks om voor te strijden. Winnen straks van alle onderste 4 en verliezen van alle bovenste 7.
#pinrot 3-5
Jammer dat de NOS niet overal tegelijk kan zijn. Als iemand een livestreampje uit Amsterdam kan leveren, is-ie mijn persoonlijk held. Vuurwerk in de hoofdstad met hardwerkende kiwi’s en scorende Zuid-Afrikanen. Doe er nog eens de inzet bij en je hebt een lekkere middag: wie wordt de nieuwe nummer 4? De wedstrijd is maken of met 3 punten afhaken. Rotterdam verkeert in bloedvorm en is tot nog toe de enige die het Oranje-Zwart punten heeft afgesnoept. Pinoke verliest dan ook voor de tweede maal thuis.
#schcams 0-3
Floris Evers weer eens terug op z’n oude cluppie. Oh nee, die is met vakantie. Ik hoorde dat Taekema vanaf volgende week 10 dagen op de Malediven zit en dat Derk van Essen wegens wintersport de topper tegen Kampong volgend jaar laat schieten. Wat houden we dan over? Jan Willem Buissant en Valentin Verga die al wijn nippend nagenieten van een verloren wedstrijd in de EHL. Om vervolgens de volgende dag met hakken over de sloot door te gaan naar de KO16. Clou van dit verhaal: de Amsterdammers zitten in een chill-modus. Daar was dinsdag wederom een gespreksavond voor nodig. Gasten; trek die rokjes nu eens uit en werk hard voor je spel. Want tot nog toe is het vleesch noch visch in Amsterdam. Das boffen dat SCHC 11 spelers heeft die onvoldoende zijn. Nederlof heeft alweer een functie bij SCHC, dus de hete adem van de interimmer blaast in de nek van Wijzenbeek.
#schahgc 1-4
The Red Army vs de Gazellen. Als ik op papier mocht kiezen tussen de bijnamen: dan mag die duidelijk zijn. Helaas is de wedstrijd pas na 70 minuten gespeeld en in die kuil weet de Haagse ploeg overtuigend te winnen. De snelle Rik van Kan rent die trage L’Huillier het snot voor de ogen. Als je het over weinig toevoegende buitenlanders hebt…
#dbovrdn 3-1
De punten blijven aan de A2. Als de Bosche ploeg net zoveel kansen maakt als tegen topploegen, blijkt dat Voordan het echt moet hebben van nog twee wedstrijden dit jaar: SCHC en Schaerweijde. Volgens Kalfsterman zitten bij de Groenekanners een aantal oudere spelers die op jongere leeftijd echt niet zo goed waren. Sterker nog, ze zijn nog steeds niet zo goed als de jonkies van Marijne. De Bosche coach die zijn contract verlengde bij de bond, kan met Den Bosch zijn jochies klaarstomen voor de WK in 2013. Voordaan is de pensionado van de rekening. Dan kun je realistisch zijn en een gezond beleid hebben; dan ga je wel elke week op je bek.
Vorige speelronde 3 van 5* goed, plus uitslag #pinoz (1-2)
* Rotterdam was op EHL-weekend in Barcelona
* Amsterdam dronk wijntjes op het terras in Barcelona
Foto: Roel Ubels

Comments (8)

 1. @@SjaakBrinkman

  De eerste overwinning voor de Terriers is al in de eerste speelronde behaald!

 2. Wat een sneue vent ben jij zeg Sjaak Brinkman, genant dat jij zo’n podium krijg om anaoniem veel teams af te zeiken en te laf bent om dit met je eigen naam te doen.

 3. Tjeerd Ritsema

  Helemaal eens met Pietje (ook een anoniempje?). Heel erg zielig dit. Of het nu gaat om Nederlof of L’Hullier: onbeschoft en ongepast. Hoofdklassehockey zou dit soort vuilspuiterij niet moeten plaatsen.

 4. Heren hierboven zuur niet en ga lekker verder met je leven. Als HHH dit wil dan hoeven jullie het nog niet te lezen.
  En een beetje roddelen en achterklap in ons bankiershobbieclupje is bij tijd best grappig.
  Mits je humor hebt en jezelf niet al te serieus neemt.

 5. Humor of misplaatst, je mag het zelf invullen wat mij betreft. Maar als je zo misplaatst over teams en spelers praat en zo weinig wedstrijden goed voorspeld dan heeft deze sjaak brinkman wat mij betreft weinig te zoeken op deze site.

 6. Sjaak zegt wel wat velen onder u denken en/of zouden willen ventileren.
  L’Hullier is geen sterspeler. Onbegrijpelijk dat hij gehaald is. Vooral omdat hij steeds afvalt bij de black sticks.

 7. Mat l Hullier is a Cannon and very usefull. Full support.

 8. Ja en Theo Lucius is beter dan Cristiano Ronaldo

Leave a Reply