Delmée zet na seizoen punt achter zijn carrière

Jeroen Delmée wordt assistent-coach van de Belgische mannenploeg. De Oranje Zwart-middenvelder wordt de rechterhand van de nieuwe bondscoach Colin Batch, die zijn landgenoot Adam Commens opvolgt. Commens is sinds vorige maand bondscoach van het Australische damesteam geworden. Ook Toon Siepman maakt deel uit van de technische staf.

Batch, momenteel hoofdcoach van Belgisch landskampioen Dragons H1, heeft nadrukkelijk zijn wens uitgesproken om het seizoen bij de Dragons af te maken.

“De Belgische Hockeybond heeft, in tegenstelling tot onze noorderburen bij de overgang van Max Caldes van Bloemendaal naar de Oranjemannen, wel rekening gehouden met de clubbelangen: Batch zal dit seizoen hoofdcoach blijven van Dragons H1”, wordt gemeld op de website van de Dragons.

Delmée, die onder Herman Kruis al assistent was bij de Oranjevrouwen, maakt dit seizoen nog af als speler van Oranje-Zwart, maar daarna stopt hij met actief hockey. Hij wil vanaf volgend seizoen hoofdtrainer bij een club worden en dat combineren met zijn nieuwe baan in België, waar hij overigens ook Jong België onder zijn hoede neemt.

Bron: Dragons.be en Omroep Brabant

Reageer