Den Bosch-spits Bas Campbell wordt voorspeller

Zoals jullie gewend zijn publiceert Hoofdklassehockey.nl iedere week een voorbeschouwing over de Hoofdklassewedstrijden voor dat weekend. Maar nu de tweede seizoenshelft volgende week weer officieel gaat beginnen kondigt de redactie een nieuwe vorm van voorbeschouwingen aan. In plaats van de gebruikelijke verhaaltjes zullen er vanaf volgende week heuse voorspellingen nauwkeurig uit een mouw geschud worden. En niet zomaar een mouw! Nee, de mouw van Den Bosch-spits Bas Campbell. Bas gaat alle wedstrijden uit de Hoofd- en Overgangsklasse een uitslag geven op basis van de statistieken, belletjes met coaches, managers en spelers en natuurlijk een goede dosis geluk en inzicht. Wij willen daarom onze nieuwe voorspeller graag even aan jullie voorstellen.

Foto © Tilburg Hockey

Kan je de lezers iets over jezelf vertellen?
Natuurlijk. Ik ben dus Bas Campbell en ik speel in de voorhoede bij Den Bosch Heren 1. Hier hockey ik al mijn hele leven en sinds zeven jaar speel ik in het eerste. Ik woon nu bijna vijf jaar in Den Bosch met een paar teamgenootjes en ik heb het er heel erg naar mijn zin. Voorheen kwam ik uit voor Nederlands B, Nederlands A, Jong Oranje en het Nederlands zaalteam. Mijn zus Emily hockeyt ook in de Hoofdklasse, maar dan bij Hurley.

Hoe lang schrijf je al voor Hoofdklassehockey.nl?
Ik schrijf nu sinds een half jaar met veel plezier de voorbeschouwingen van de Hoofdklasse voor zowel de dames als voor de heren.

Hoe ben je bij Hoofdklassehockey.nl terecht gekomen?
Via mijn zus Emily ben ik in contact gekomen met de redactie van de site. Zij schreef namelijk de voorbije tijd de vooruitblikken van de Overgangsklasse. Daar stopt ze overigens mee vanwege een nieuwe baan en daarom neem ik haar taak over.

Waarom wil je graag de voorspellingen op Hoofdklassehockey.nl schrijven?

Omdat ik er van iedereen de meeste kijk op heb natuurlijk, haha!

Heb je journalistieke ambities?
Ik ga de komende tijd pas echt aan de slag voor de site. Laat ik eerst daar maar mee beginnen en wie weet, als het bevalt, dat ik in de schrijvende journalistiek verder ga.

Voorspellingen doen blijft natuurlijk een risico. Wat als je er nou helemaal naast zit?
Als ik er helemaal naast zit moet ik eens goed bij mezelf te rade gaan, haha. Maar ja, verrassingen maken de sport leuk en het zou niet spannend zijn als ik alles goed zou voorspellen.

Laten we dan nu meteen een voorspelling doen. Hoe voorspel je dat jij de voorspellingen gaat doen?
Ik voorspel dat ik de voorspellingen nagenoeg foutloos ga doen. Ik zal alle statistieken die eventueel van belang kunnen zijn erbij pakken en aan de hand daarvan een voorspelling doen. Ik ben er van overtuigd dat het op die manier onmogelijk fout kan gaan.

Niet te veel Den Bosch en Hurley op winst voorspellen, hè?
Nee, ik zou niet durven! Ik zal zo neutraal mogelijk zijn. Het is ook niet nodig, want ik kan mijn eigen uitslag toch niet beïnvloeden.

Bas zijn voorspellingen zijn vanaf volgende week iedere donderdag te lezen op Hoofdklassehockey.nl!

Comments (1)

  1. Bas, ben benieuwd of je de statistieken goed bij houdt, na vandaag weten we dat .

Reageer