Doelman Derek van Essen van Kampong naar Amsterdam

Keeper Derek van Essen verruilt Kampong voor Amsterdam. De oud-jeugd-international speelde twee seizoenen voor de ploeg uit Utrecht en kwam eerder uit voor Hurley. Bij Amsterdam volgt Derek van Essen doelman Klaas Veering op die na 13 seizoenen afscheid nam van tophockey. Van Essen tekent voor twee jaar bij de hoofdstedelingen.

Comments (36)

 1. Vlugge Japie

  En dan Stockmann terug naar Kampong, Van de Peppel naar Bloemendaal en de afvallers bij Voordaan (Engelsman terug) verkassen naar Huizen. De cirkel wordt rond.

 2. Vd peppel is niet goed genoeg voor Bloemendaal…. en Stockmann gaat niet weg dus het hoeft niet! 2e keeper den bosch naar kampong?

 3. Goede keeper, die van Essen. Slim van Amsterdam.
  Vd. Peppel heeft zichzelf buitenspel gezet met zijn overstap naar Huizen. Voor die paar honderd euro….

 4. Zou leuk zijn als van Emstede nu weer terug gaat naar Kampong.
  Zal goede versterking zijn voor het team!

 5. Gaat niets van Voordaan naar Huizen, keepers erg mager, ‘gaan de strijd aan’ onderling, maar moge duidelijk zijn dat ze geen partij zijn voor Engelsman…

 6. Vlugge Japie

  Van Emstede zou een logische zet zijn. Wellicht bloeit hij op bij Kampong na een woelig jaar Den Bosch. Wel een mindere keeper dan Van Essen. Echt een aderlating voor een topteam in wording.

 7. van Emstede is inderdaad een logische zet. Al had van Emstede het lastig met de zwakke verdediging van Den Bosch in de tijd van Aikman nog. Met de verdediging van Kampong moet hij zich bewijzen

 8. De echte Patrick

  Van Emstede is helemaal geen logische keus!

 9. Vlugge Japie

  Wie is dan wel logisch? (als je kritiek hebt, moet je een oplossing geven)

 10. Vlugge Harry

  van Emstede is een zeer matige keeper!

 11. Geloof niet dat ze erg rouwig zijn in Utrecht door het vertrek van Derk. Heeft het niet bijzonder goed gedaan met af en toe een uitschieter naar boven. Opvolging wordt wel lastig een buitenlander of toch een eigen jongen? Van Emstede lijkt mij uitgesloten, niet goed genoeg.

 12. Ik vind Van Essen helemaal niet zo goed.
  hij zit op een gemiddeld hoofdklasseniveau met idd uitschieters naar boven, maar ook enorme uitschieters naar beneden.
  Ik had gedacht dat Amsterdam voor VD Ven van HGC zou gaan, maar HGC is stiekem aan het bouwen aan aardig team voor komend jaar.
  Rotterdam heeft ook nog een goede 2e keeper toch? een jonge vent? naam weet ik even niet, maar begreep wel talentvol…is hij niet iemand die door kan stromen?

 13. @ Fons
  Dat is Jaap van Montfort, volgend seizoen keeper bij Nijmegen in de ovk.

 14. Beetje jammer dat ze de naam van DEREK niet goed kunnen schrijven. Stukje hockey journalistiek van lik-me-reet.
  Verder een goede keuze van zowel Amsterdam als Derek.

 15. Derek, waarom noem je jezelf baron met een kleine letter B?

 16. Waar ik die talentvolle jonge keeper van Kampong, Jan de Wijkersloot, gebleven?? Zouden ze die niet terug gaan halen.. Zat ik jeugd volgens mij altijd in het NL’s A..

 17. @Sam Thanks!

 18. Misschien moet Kampong Kyle Pontifex maar halen, dan hebben we het hele Nieuw Zeelandse elftal in Nederland.

 19. @Pien
  Omdat mijn voornaam niet Derek is. Echter weet ik wél hoe zijn naam geschreven moet worden. Zou het journalistieke team van HKH in mijn optiek ook wel mogen weten.
  Maar voor jouw plezier heb ik er nu een hoofdletter B van gemaakt. Blij?

 20. @Sam/Freek
  Dat lijkt me eerder Piet Noordam!
  Van Montfort is zeeeer matig. Daar gaat Nijmegen volgend jaar iig geen lol aan beleven. De keeper van a1 van Nijmegen is beter.

 21. @vraagje
  De wijckerloot zit onder het stof, bij papa.

 22. You just made my day, Baron!

 23. Vlugge Japie

  Bij Kampong is het geld op na enkele gerichte aankopen. Daar gaat bij de mannen geen buitenlander mee bijkomen vrees is. Een Nederlandse subtopper is dan haalbaar. Kijken naar Jong Oranjespelers is een goed idee, mits financieel te doen. Maar volgens mij zijn deze jongens allemaal vergeven?
  Ik gok dan ook op Van Emstede. Wellicht Daan Wisselink, toch ook JO. Een buitenlandse international zou v

 24. Van Emstede zou niet eens zo slecht zijn.
  De verdediging bij Kampong is iig beter als die van DB.
  En hij is kind van Kampong.

 25. Die kan toch niet goed genoeg zijn, wordt eruit gezet bij den Bosch terwijl daar nog geen nieuwe is. Zeer matige keeper en heb me altijd afgevraagd wat die keeper in de hk deed. Dat vindt Sjoerd Marijne kennelijk ook, van 4e keeper naar 1e keeper bij een beter team lijkt me niet kunnen!

 26. @Outsider
  Wat overdreven zeg, Camille van Emstede heeft 1,5 jaar als eerste keeper gespeeld.

 27. de alwetende

  @Vlugge Japie Camille komt te kort voor de hoofdklasse. Algehele niveau is te laag en met name de corner is een probleem. Kampong moet zoeken naar een keeper die op play off niveau het doel kan bewaken. Wellicht zijn ze al in gesprek?
  Derek moet trouwens zelf ook nog wat stappen maken in zijn ontwikkeling. Blaak heeft zich bijvoorbeeld afgelopen jaren wèl ontwikkeld. Het feit dat hij destijds uit de selectie gezet is bij kampong wegens overgewicht doet mij twijfelen aan zijn arbeidsethos. Met andere woorden: Harder trainen Bolle!

 28. Dacht dat van Montfort naar Nijmegen ging Sam???
  Hij gaat dus naar Antwerpen

 29. Floppieenteun

  Schimanski naar kampong!

 30. Vlugge Japie

  Welke keepers zijn er dan transfervrij of mogelijk vanwege weinig speelminuten bij een ander? Lijstje mag uiteraard worden aangevuld.
  – Van Emstede (Den Bosch)
  – Harte (SCHC)
  – Wisselink (Hurley)
  – Willemsen (Were Di)
  ? Van der Ven (HGC)
  ? Buitenlandse namen

 31. Zouden ze de 2e keeper misschien doorschuiven om 1e keeper te worden?

 32. Van der Ven blijft bij HGC.
  Wisselink is niet goed genoeg net als Van Emstede.
  2e keeper van Kampong worden ze ook niet blij van denk ik.
  Zit niet veel op dan Harte of andere buitenlander.
  Of ze moeten ergens een andere nederlander vandaan toveren.?

 33. Trouwens Akbar is ook vrij dacht ik.

 34. Of Floortje Engels van de Dames naar de heren!

 35. zitten met z’n alle in dezelfde vijver te vissen.
  In de markt zijn aussi met gezin en spanjaard.
  Kortom dure hobby.

 36. Derek wist na zijn vertrek bij Hurley al dat hij bij vertrek van KLaas naar A’dam zou gaan. Nette jongen dus dat hij heel Kampong heeft laten denken dat ze met hem aan een toekomst konden bouwen.
  Leuk voor die jongen maar ik denk toch dat hij wel een beetje naast zijn schoentjes aan het lopen is want de beste man denkt dat hij 3e keeper van NL is??? hhmmmm dat is hij volgens mij echt niet!!
  Kampong succes volgend jaar en sterkte met het vinden van een een goede keeper. Zet gewoon die kleine legend van de A1 in de goal! Zo zijn Jaap, KLaas en Pirmin ook groot geworden en heb je tenminste een Nederlander in dat Hok!!
  Gezien het aantal buitenlanders in de HKH voorzie ik weer een mooie toekomst voor het NL 11tal en de doorstroom van NL talenten. Misschien moeten we maar meer mensen als super Docherty naturaliseren willen we ooit nog eens aanspraak gaan maken op een gouden plak!
  Raar dat we in crisistijd toch altijd weer potjes hebben voor veel buitenlands geweld! (ook leuk om naar te kijken hoor begrijp me niet verkeerd, maar het is zo jammer voor al die mooie jonge spelers van NL afkomst)

Reageer