Eindhovens Dagblad: "OZ 'haalt' twee olympische Pakistani's"

Hockeyclub Oranje Zwart heeft twee Pakistaanse internationals aangetrokken.
De 25-jarige verdediger Rashid Mehmood en de 22-jarige aanvallende middenvelder Muhammad Rizwan (sr.) tekenen een contract voor twee seizoenen bij de Eindhovense hoofdklasser. De hockeyers maakten tijdens de Olympische Spelen in Londen deel uit van de nationale selectie van Pakistan (7e plaats).
OZ-coach Michel van den Heuvel, die tot begin dit jaar nog als bondscoach actief was in het islamitische land, heeft zich sterk gemaakt voor de komst van beide spelers met wie hij anderhalf jaar samenwerkte. Hij prijst hun mentaliteit. “Ze komen niet naar Oranje Zwart om geld te verdienen. Ze komen hier naartoe omdat ze de beste spelers van Pakistan willen worden. Ze hadden ook naar Maleisië kunnen gaan, daar konden ze veel meer verdienen. Maar ze wilden per se hierheen komen om in Nederland met de top van de wereld te spelen, bij OZ en het technisch kader dat daarbij hoort.” Van den Heuvel stelt expliciet dat de komst van de Pakistani’s ook vanuit zijn hockeyploeg wordt gesteund. “Het is de uitdrukkelijke wens van mij én de spelersgroep. We vonden dat er één á twee goede spelers bij moesten.”
Hoewel bijna alle hoofdklasseclubs zich de afgelopen weken met buitenlandse internationals versterkten, zag Oranje Zwart de komst van de Pakistani’s eerst niet zitten, erkent Simon van den Boomen, woordvoerder en coördinator van het interim-bestuur. De club wil juist terug naar het ‘OZ-gevoel’ en is bovendien financieel beperkt. “De komst van buitenlanders past eigenlijk niet in ons beleid. Maar het zijn geen dure buitenlanders en we wilden Michel graag de ruimte geven om met deze jongens te werken”, verklaart Van den Boomen. De twee Pakistani’s krijgen vliegtickets en kost en inwoning van OZ. Tegen vergoeding gaan ze een aantal uur in de week training geven bij de club.
Bron: Eindhovens Dagblad
 

Comments (1)

  1. De angst regeert. OZ heeft een prachtige ploeg met vd Horst, vd Weerden, Briels, Balkestein, Reckers, Baart, Galema, De Voogd, Jenniskens,Maartens. Dat zijn verdorie al 10 internationals of ex cq neo internationals. Wat een kolder om dan nog 2 Paki’s te halen. Onbegrijpelijke keuze en je merkt aan de bestuurders’ reactie dat hij er met tegenzin aan heeft meegewerkt. En dat het zo goedkoop is, is natuurlijk onzin. De kosten voor de club (of een sponsor als je geluk hebt) ligt altijd hoog voor een buitenlander. Met onderdak, vliegtickets, vervoer etc ben je minimaal 20.000 per speler kwijt en dan verdient hij nog niets. Heel vreemd.

Reageer