EK (D): Bondscoach Alyson Annan maakt selectie bekend

Bondscoach Alyson Annan van de Oranjedames heeft de namen bekendgemaakt van de 18 speelsters waarmee zij deelneemt aan de Rabo EuroHockey Championships 2017 in het Wagener Stadion in Amsterdam van 18 tot en met 27 augustus 2017.

“Het is een sterke groep met een goede balans van jongere en meer ervaren speelsters. We hebben nu nog een kleine drie weken om ons optimaal voor te bereiden op het EK. De wedstrijden in Spanje gebruiken we om de puntjes op de i te zetten. We kijken allemaal uit naar de Europese kampioenschappen in Amsterdam, een toernooi in eigen land is altijd extra bijzonder”, zegt Annan.

De EK-selectie:

Naam Club
Ireen van den Assem Den Bosch
Carlien Dirkse van den Heuvel SCHC
Margot van Geffen Den Bosch
Kelly Jonker Amsterdam
Marloes Keetels Den Bosch
Josine Koning (K) Den Bosch
Laurien Leurink Laren
Caia van Maasakker SCHC
Kitty van Male Amsterdam
Frédérique Matla Den Bosch
Laura Nunnink Oranje-Rood
Malou Pheninckx Kampong
Pien Sanders Den Bosch
Lauren Stam Amsterdam
Anne Veenendaal (K) Amsterdam
Maria Verschoor Amsterdam
Xan de Waard SCHC
Lidewij Welten Den Bosch

Maxime Kerstholt (Laren), Sanne Koolen (Den Bosch) en Lisanne de Lange (Laren) zijn aangewezen als reserves.

Voorbereiding

Voorafgaand aan het EK spelen de Oranjedames de volgende duels:

Datum Tijd Wedstrijd Locatie
6 augustus 10.00 uur Nederland – België Terrassa, Barcelona (Spanje)
7 augustus 18.00 uur Spanje – Nederland Terrassa, Barcelona (Spanje)
9 augustus 09.00 uur Duitsland – Nederland Terrassa, Barcelona (Spanje)

Europees kampioenschap

Op 18 augustus starten de Rabo EuroHockey Championships 2017 in het Wagener Stadion in Amsterdam. Nederland speelt in poule A de volgende wedstrijden:

Datum Tijd Wedstrijd Locatie
18 augustus 20.00 uur Nederland – Spanje Wagener Stadion, Amsterdam
20 augustus 20.00 uur België – Nederland Wagener Stadion, Amsterdam
22 augustus 20.00 uur Nederland – Tsjechië Wagener Stadion, Amsterdam

Comments (9)

 1. In mijn ogen is het middenveld te zwak. Pheninckx staat daar bij gebrek aan beter. Hopelijk na de zomer terugkeer van De Goede.

 2. De goede vraag

  @Middenveld: Wat een belachelijke reactie! Had Alyson jou dan moeten selecteren voor het middenveld? Heb je wel door wat voor een botte uitspraak je doet? Kennelijk is er een goede reden waarom De Goede er niet in staat.

 3. Fan van Hockey

  Dames, over 2 weken is het zo ver: heel veel succes met het EK! Het zal niet makkelijk worden, maar welk EK was dat wel?

  Malou, laat je niet gek maken. Ik heb vertrouwen in je.

 4. Wat een flauwekul bij gebrek aan beter! Ik denk dat er bewust voor Phenickx gekozen is. Ze viel me tijdens de HWL op door haar simpele spel. Corner halen, bal afpakken. Tussen alle sierpaarden die dit NL heeft, kan ik me de keuze wel voorstellen.
  Was ik verrast? Jazeker. Waren er andere opties? Natuurlijk, Matla had naar het middenveld geschoven kunnen worden en Kerstholt voorin, v Geffen had naar het middenveld gekund en Koolen achterin. Genoeg uitstekende opties. Of het de juiste keuze was weten we pas na het EK. Maar tijdens de HWL vond ik juist Verschoor erg zwak.

  Oordeel gewoon lekker na het EK. Een middenveld met Nunnink, DVDH, Keetels en dan ook nog v Geffen, Phenickx, Verschoor, De Waard, Matla die daar uit de voeten kunnen mag niet zwak genoemd worden.

  Natuurlijk wordt een fitte Eva de Goedde gemist, een de Goede in de topvorm is de meest complete speelster ter wereld. Heleaas hebben we daar nog maar weinig van mogen genieten.

  Ik hoop echt dat Welten en Jonker fit zijn, anders hoop ik dat Annan zo wijs is de knoop door te hakken voor het EK.

  Succes dames. De kwaliteit is er, nu de kansen nog afmaken en de hoofden koel houden! En beste mensen, dit is een geheel vernieuwd Oranje, geef ze een kans!

 5. Beetje vroeg om nu al De Goede te gaan promoten. Ze heeft na haar blessures nooit meer haar niveau van voor het WK 2014 gehaald. Laat ze na een jaar sabbitical eerst maar eens bewijzen dat ze bij Amsterdam het mentaal, fysiek en technisch aan kan. Een jaar rust kan goed voor haar zijn geweest, maar de rest zit qua ontwikkeling ook niet stil. Kortom eerst maar eens kijken of ze van waarde kan worden voor Amsterdam en of ze dit blessurevrij volhoudt. Als dit goed gaat komt in 2019 vanzelf ook Oranje weer in beeld.

 6. Vanaf het eerste moment dat ik Pheninckx zag spelen, een jaar of 10 geleden, was ik onder de indruk. Niet door haar techniek, vooral door haar doorzettingsvermogen en drang om te gaan. Nee het is niet de mooist spelende hockeyer, maar haar fanatisme en mentaliteit maken alles m.i. meer dan goed.

  Succes ermee.

 7. Zit er tegenwoordig vertraging op het posten?

 8. Pheninckx lijkt mij ook een prima zet. Mouwen opstropen en gaan voor het team. Verschoor zou dat ook moeten zijn. Hard werken, bal afpakken en aan de juiste persoon geven. Helaas zie ik haar keer op keer rushes maken die zelden resultaat opleveren en uiteindelijk alleen maar het spel van Nederland verstoren.

 9. Haha, kwam door de uitdrukking “niet *piepen* maar poetsen”.

Reageer