EK (H): Engeland ten koste van Ierland naar laatste vier

De Engelse heren hebben zich geplaatst voor de halve finales van het EK. In het Wagener Stadion was de ploeg woensdag met 2-1 te sterk voor Ierland. Eerder verzekerde Duitsland zich al van een plek bij de laatste vier.
De Duitser deden dat na een 7-3 overwinning op Polen. Hierdoor stond voor Engeland vast dat er gewonnen moest worden van Ierland om naar de halve eindstrijd te gaan. De Ieren stonden er iets beter voor en hadden genoeg aan een gelijkspel.

Ierland op voorsprong

Het was de reprise van de strijd om het brons van twee jaar geleden. In 2015 kaapte Ierland de derde plaats weg voor de neus van de Engelsen, die zich wilden revancheerden. Die revanche leek er in eerste instantie niet te komen. De Ieren kwamen in het eerste kwart op voorsprong. Matthew Nelson tipte de allereerste strafcorner van de wedstrijd langs doelman George Pinner.

Net als Ierland creëerde Engeland bitter weinig in het eerste halfuur van de wedstrijd. De Engelsen kregen wel een corner, maar slaagden er in twee instanties niet in om doelman David Harte te passeren. Gelijk na rust was Harte wel kansloos op het schot van David Goodfield.

Opstootje

Het duel werd daarna ontsierd door een opstootje tussen Shane O’Donoghue en David Ames. De Ier O’Donoghue raakte bij het weglopen Ames met een armbeweging in het gezicht. De scheidsrechter besloot tot een gele kaart en tien minuten uitsluiting voor O’Donoghue. Omdat Kirk Shimmins al met geel op bank zat stond Ierland zelfs heel even met negen man.

Het bleek een dure tijdstraf voor de Ieren. Met tien tegen elf incasseerde de ploeg een tegentreffer. Het duurde overigens wel voordat Engeland kon profiteren van de numerieke meerderheid. Pas in de slotfase van het derde kwart tipte Sam Ward de Engelsen op voorsprong.

De Ieren gingen op zoek naar de gelijkmaker. O’Donoghue was dichtbij, maar zijn push uit de corner werd door Pinner uit de hoek getikt. Met nog twee minuten op de klok werd doelman Harte naar de kant gehaald voor een extra veldspeler. Maar tot een echt Iers slotoffensief wilde het niet komen.

Ierland-Engeland 1-2 (1-0)

13.Matthew Nelson 1-0 (sc)
32.David Goodfield 1-1
44.Sam Ward 1-2

Reageer