EK (H): Ierland met ruime cijfers langs Polen – Hoofdklasse Hockey Nederland

EK (H): Ierland met ruime cijfers langs Polen

De Ierse heren hebben een goede stap gezet naar het bereiken van de halve finales van het EK. De ploeg won maandag in het Wagener Stadion het duel dat op papier gewonnen moest worden. Polen werd met 7-1 verslagen. Doelman David Harte speelde zijn 200ste interland voor Ierland.

De Ieren hadden aan het eerste groepsduel met Duitsland een punt (1-1) overgehouden. Polen was geen partij voor Engeland en stapte met een 6-0 nederlaag van het veld af.

Snelle voorsprong

Kirk Shimmins was in de openingsfase al dicht bij een doelpunt voor Ierland. Zijn schot ging net langs de verkeerde kant van de paal, nadat hij attent reageerde op een rebound van het schot van Neal Glassey. Een paar minuten later was het wel raak. Na een schermutseling voor het Poolse doel belandde de bal voor de stick van Sean Murray: 1-0.

Vier minuten later verdubbelden de Ieren de score. Na een aanval over de rechterkant werd het schot van Glassey door de Poolse verdediger Michal Kasprzyk in eigen doel gewerkt. Er brak een wat rommelige fase aan, die werd afgesloten met het derde Ierse doelpunt. Shane O’Donoghue pushte de eerste strafcorner hoog tegen de touwen.

Vierde treffer voor rust

Een minuut later was het opnieuw raak. Matthew Nelson ontvang de bal van achteruit. Hij sprintte richting de cirkel en speelde Alan Sothern aan, die de bal vlak voor keeper Maciej Pacanowski van richting veranderde. Met nog twee kwarten te gaan was Ierland al zeker van de overwinning.

Na rust bouwde de nummer drie van het vorige EK de voorsprong uit. O’Donoghue was opnieuw trefzeker uit de corner. Polen deed vervolgens iets terug. Patryk Pawlak tikte de bal door de benen van keeper Harte voor de 5-1.

Slordig

In het laatste kwart ging Ierland slordig om met de kansen. Desondanks voerde de ploeg de score nog verder op. Na een corner kwam de bal uiteindelijk bij Matthew Bell, die weinig moeite had om de bal in het lege doel te schuiven. Vlak voor tijd bepaalde Stuart Loughrey de eindstand op 7-1. Loughrey was het eindstation van een aanval die was opgezet door Conor Harte. Hij gaf de bal aan Benjamin Walker die Loughrey de niet te missen kans bood.

Ierland-Polen 7-1 (4-0)

6.Sean Murray 1-0
10.Neal Glassey 2-0
23.Shane O’Donoghue 3-0 (sc)
24.Alan Sothern 4-0
36.Shane O’Donoghue 5-0 (sc)
39.Patryk Pawlak 5-1
55.Matthew Nelson 6-1 (sc)
59.Stuart Loughrey 7-1

Leave a Reply

uil:home-alt Home uil:newspaper Nieuws uil:schedule copy Programma ♀ uil:schedule copy Programma ♂