EK (H): Oostenrijk en Polen delen de punten

De heren van Oostenrijk en Polen hebben in Poule C de punten gedeeld. In het Wagener Stadion eindigde het duel vrijdag in een 1-1 gelijkspel.

In de degradatiepoule, Poule C, spelen de nummers drie en vier van beide poules tegen elkaar om te bepalen welke twee landen afdalen naar de B-divisie en welke twee op het hoogste niveau mogen blijven acteren. De onderlinge resultaten uit de poulefase werden meegenomen. Zo stond Polen nog op nul punten na de 7-1 nederlaag tegen Ierland en Oostenrijk begon de strijd om handhaving met een gelijkspel tegen Spanje (2-2).

Strafcorners

Polen moest winnen om een langer verblijf op het hoogste niveau in eigen hand te houden. De ploeg begon ook furieus en kreeg snel twee strafcorners. De eerste werd gered door doelman Mateusz Szymczyk en de tweede ging de mist in. Ook Oostenrijk mocht in het eerste kwart vanaf de kop van de cirkel afleggen. De inzet van Michael Körper werd eenvoudig gepareerd door keeper Maciej Pacanowski. Het waren de hoogtepunten van een eerste kwartier waarin Polen meer op de helft van Oostenrijk te vinden was dan andersom.

Polen bleef vervolgens kansen creëren. Schoten van Maciej Janiszewski en Mateusz Hulboj misten precisie. Het kwam de ploeg duur te staan, want Oostenrijk ging de rust in met een 1-0 voorsprong. De Oostenrijkers, die nauwelijks gevaarlijk waren geweest, kwamen aan de leiding door een rake corner van Körper.

Gelijkmaker

Na rust werd het kijkspel er niet beter op. Polen kwam wel op gelijke hoogte. Adrian Krokosz rondde aan het einde van het derde kwart een mooie en snelle combinatie doeltreffend af. Beide ploegen kregen vervolgens kansen om het duel in hun voordeel te beslissen. Oostenrijk probeerde het in de slotfase nog met een extra veldspeler, maar de gelijke stand bleef op het bord staan.

Oostenrijk-Polen 1-1 (1-0)

30.Michael Körper 1-0 (sc)
44.Adrian Krokosz 1-1

Stand Poule C/degradatiepoule:

Land Gespeeld Punten Voor Tegen
1.Ierland 1 3 7 1
2.Oostenrijk 2 2 3 3
3.Spanje 1 1 2 2
4.Polen 2 1 2 8

Reageer