EK (H): Vijfde plaats Spanje, Polen degradeert – Hoofdklasse Hockey Nederland

EK (H): Vijfde plaats Spanje, Polen degradeert

De heren van Spanje zijn op een vijfde plaats geëindigd tijdens het EK. De Spanjaarden wonnen zondag in het Wagener Stadion de laatste wedstrijd met 2-1 van Polen, dat door dit resultaat degradeert.

Met een punt uit twee duels hing een langer verblijf in de A-divisie voor Polen al aan een zijden draadje. Spanje was na twee duels, waarin het vier punten pakte, ook nog niet helemaal zeker van handhaving. Maar met een punt tegen Polen zou de missie zijn geslaagd.

Kansen Spanje

Spanje was in het eerste kwart zoals verwacht gevaarlijker dan Polen. Xavi Lleonart, de nieuwe aanwinst van Bloemendaal, stuitte tot twee keer toe op doelman Mateusz Popiolkowski. Enrique Gonzalez schoof de bal naast het doel en Alvaro Iglesias maaide oog in oog met Popiolkowski over de bal. De Spaanse doelman Quico Cortes hoefde slechts een keer in actie te komen.

Direct na het begin van het tweede kwart kwam Spanje op voorsprong. Iglesias tikte een voorzet vanaf de linkerkant langs Popiolkowski. Polen kwam voor rust nauwelijks meer de middellijn over. De Spanjaarden waren in een acties te onnauwkeurig om de Polen in dat tweede kwart meer pijn te doen.

Voorsprong verdubbeld

Spanje maakte vlak voor het einde van het derde kwart 2-0 door een rake strafcorner van Josep Romeu. Polen had echter daarvoor nagelaten de gelijkmaker te maken. Patryk Pawlak schoot over en Adrian Krokosz tikte tot eigen afgrijzen de bal naast het Spaanse doel.

Met nog iets meer dan vier minuten op de klok maakte Polen alsnog een eretreffer. De corner van Pawel Bratkowski verdween via Marc Calzada, die Quico Cortes in het laatste kwart verving, in het doel.

Spanje-Polen 2-1(1-0)

16.Alvaro Iglesias 1-0
45.Josep Romeu 2-0 (sc)
57.Pawel Bratkowski 2-1 (sc)

Stand Poule C/degradatiepoule:

Land Gespeeld Punten Voor Tegen
1.Spanje* 3 7 5 3
2.Ierland 2 3 7 2
3.Oostenrijk 2 2 3 3
4.Polen** 3 1 3 10

* Handhaving A-divisie
** Gedegradeerd

Leave a Reply

uil:home-alt Home uil:newspaper Nieuws uil:schedule copy Programma ♀ uil:schedule copy Programma ♂