EK onder 21 (H): Jong Oranje pakt titel na shoot-outs

De heren van Jong Oranje hebben in Valencia de Europese titel onder 21 veroverd. In de finale werd België na het nemen van shoot-outs verslagen. Na de reguliere speeltijd was de stand 2-2.

Jong Oranje kwam in de eindstrijd tegen België al snel op voorsprong. In de zevende minuut verschalkte Noud Schoenaker met een schot keeper Charles Masset. Een minuut later was het alweer gelijk. Bij een Belgische corner werd een overtreding geconstateerd door de scheidsrechter, waarna Alexis Lemaire de toegekende strafbal benutte.

Gelijke stand

Na rust zette Boris Burkhardt met zijn elfde doelpunt Nederland opnieuw op voorsprong. Hij pushte de strafcorner binnen. Daarna hield doelman Joren Romijn de Belgen van het scoren af. Drie minuten voor tijd moest hij zich toch gewonnen geven na de inzet van Gregory Stockbroekx.

In de shoot-outs hield Jong Oranje het hoofd koel. Romijn belette Henri Raes te scoren, waarna uiteindelijk Burkhardt Nederland de titel bezorgde.

Nederland-België 2-2 Nederland wint na shoot-outs 5-3

7.Noud Schoenaker 1-0
8.Alexis Lemaire 1-1 (sb)
35.Boris Burkhardt 2-1 (sc)
57.Gregory Stockbroekx 2-2

Uitslagen zondag 3 september
Strijd om derde en vierde plaats
Duitsland-Spanje
Het duel om het brons werd niet gespeeld. Op advies van de toernooidokter kwam Spanje niet in actie. Zowel de heren als de dames zijn in Valencia ziek geworden. Zonder te spelen eindigde Duitsland als derde.

Finale
Nederland-België 2-2 Nederland wint na shoot-outs 5-3

Uitslagen Poule C zondag 3 september
Engeland-Oostenrijk 1-0
Ierland-Portugal 11-2

Stand Poule C
1.England 9 ptn (+15)
2.Austria 4 ptn (+12)
3.Ireland 4 ptn (+9)
4.Portugal 0 ptn (-30)

Reageer