Wytse Engelsman: “Was een eerlijke en open strijd”

Wytse Engelsman staat na een afwezigheid van twee jaar weer onder de lat in het eerste van Voordaan. Na het seizoen 2007-2008, waarin Voordaan roemloos laatste werd, speelt Engelsman voor de tweede keer in zijn carrière in de Hoofdklasse en daar is hij blij mee.
“Het is hartstikke leuk om weer in het eerste te keepen, het blijft toch m’n favoriete hobby. Ik ben toentertijd gestopt omdat ik te druk was met werk en m’n twee kleine kinderen. Dat werd een beetje te veel, maar m’n kinderen zijn inmiddels iets groter waardoor ik in ieder geval gewoon goed kan slapen.” Coach Peter Kalfsterman vroeg na de promotie of Engelsman interesse had om weer in het eerste te gaan spelen. De discussie die is opgelaaid rondom de strijd tussen Derek King en Engelsman was volgens laatstgenoemde niet nodig. “Het was van tevoren helder en ruim op tijd bekend dat ik weer mee ging doen. Het was een eerlijke en open strijd en ik kreeg na 3 à 4 weken in de voorbereiding ook het gevoel dat iets extra’s kon brengen. Daar was Peter ook naar op zoek, een stukje ervaring en kwaliteit in de ploeg.”
Nog niet in topvorm
Over zijn spel dit seizoen is Engelsman nog niet helemaal tevreden: “Ik moet zeggen dat de echte topvorm er nog niet is, maar ik voel wel dat die er aan zit te komen. De laatste 2 weken merk ik dat het echt weer lekker gaat. Ik heb de afgelopen jaren gelukkig niet stil gezeten. Ik heb in het tweede gespeeld en af en toe met het eerste meegetraind, dus ik pik het wel weer op. Al kan het natuurlijk altijd beter.”
Realistisch
Het team heeft volgens de ervaren doelman de nodige potentie, maar hij is ook realistisch: “Er zit echt veel progressie in de ploeg. We gaan per week beter spelen, maar je merkt wel dat het even andere koek is dan de oefenpotjes waar we erg goed speelden. Het doel is om niet laatste te worden en als dat lukt mogen we echt trots zijn. Zo realistisch zijn we wel.”
Dit weekend hoopt Engelsman op een stunt van zijn ploeg op bezoek bij de landskampioen. Zijn voorspellingen:
Amsterdam – Voordaan: “2-2, wij gaan onze huid duur verkopen en moeten zorgen dat we een topdag hebben.”
Bloemendaal – OZ: “4-2, een beetje scorebordjournalistiek, maar bij Bloemendaal loopt het gewoon op rolletjes.”
Schaerweijde – Pinoké: “2-3, Reid-Ross maakt er net wat meer dan L’Hullier in dit strafcornerduel.”
SCHC – Kampong: “0-3, Kampong is een maatje te groot en zitten in een lekkere flow.”
HGC – Laren: “3-3, We hebben al tegen allebei gespeeld en ik denk dat ze aardig aan elkaar gewaagd zijn.”
Den Bosch – Rotterdam: “3-2, Den Bosch uit is toch lastig. Ik denk dat ze gaan verrassen.”

Comments (1)

  1. Ik kan mij ondanks alle reacties uit het kamp van de teleurgestelde afvaller niet voorstellen dat de selectie niet eerlijk is gegaan.

Reageer