Eversden en Franken toch niet in Engelse zaalcompetitie

Den Bosch-verdediger Andrew Eversden en Laren-doelman Lars Franken zouden dit zaalseizoen uitkomen voor het Zuid-Engelse Havant. Helaas moeten de twee Hoofdklasse-spelers het buitenlandse avontuur noodgedwongen de rug toe keren, zo meldt Hockey.nl. Omdat Eversden en Franken beiden in december al minuten maakten voor hun Nederlandse club, heeft de Engelse hockeybond een streep gezet door de overeenkomst.

Eversden: “Omdat ik al voor Den Bosch had gespeeld, mocht ik niet meer uitkomen voor Havant. Je mag blijkbaar sinds dit jaar internationaal maar voor één zaalclub spelen. Ongeacht het niveau of het land. Een regel, waar Havant, Den Bosch en ik niets van wisten. Mijn broek zakte er behoorlijk vanaf toen ik het hoorde.”

Franken: “Natuurlijk hebben we geprobeerd om de situatie uit te leggen, maar zonder succes. Ik vroeg nog waarom de regel bestond. De Engelse bond legde uit dat zo voorkomen kon worden dat rijke clubs spelers konden laten invliegen. En dat de kans bestond dat beide teams, in mijn geval Den Bosch en Havant, elkaar
tegen zouden kunnen komen.”

Eversden: “Alles was al geregeld, de tickets waren betaald en de reizen gepland. Maar helaas, Lars en ik blijven thuis. Havant neemt de kosten op zich, 650 euro. Een behoorlijk bedrag voor de club. Lars had zijn studieprogramma erop aangepast en ik heb vrije dagen opgenomen op mijn werk.”

Bron: Hockey.nl

Reageer