Freixa met Oliva terug naar Amsterdam, Veering en Derikx stoppen – Hoofdklasse Hockey Nederland

Freixa met Oliva terug naar Amsterdam, Veering en Derikx stoppen


Santi Freixa keert na de Olympische Spelen van London terug naar landskampioen Amsterdam. Coach Taco van den Honert: “Vanwege de de voorbereiding op de Olympische Spelen met het Spaanse team speelde Santi dit seizoen in Spanje. We zijn heel blij dat hij straks weer bij AH&BC terugkomt.” Tevens verhuist de Spaanse international Roc Oliva (22) van Atletic Terrassa naar Amsterdam om deel uit te maken van de selectie van AH&BC Heren 1.
Daarnaast verlengen Teun Rohof, Klaas Vermeulen, Taeke Taekema, Floris Evers en Robert Tigges hun contract voor periodes variërend van 1 tot 3 jaar. Steven Ebbers treedt na een half jaar afwezigheid in het buitenland ook weer toe tot de selectie. “Met deze selectie zetten we in op een derde landskampioenschap op rij in het volgende seizoen,” zegt Marten Eikelboom, bestuurslid Tophockey van AH&BC.
Kristiaan Timman, Geert Jan Derikx en keeper Klaas Veering verlaten het eerste team van Amsterdam om zich te gaan richten op hun maatschappelijke carriere. “We hebben veel respect en bewondering voor wat deze mannen met onze Heren 1 hebben gepresteerd. Klaas Veering en Kristiaan Timman speelden respectievelijk 13 en 11 jaar in het eerste team van Amsterdam,” aldus Eikelboom.
Diederik Donk, nu coach van Rood Wit Heren 1, volgt als assistent-coach Alyson Annan op. Zij neemt vanaf komend seizoen de Amsterdamse Dames onder haar hoede.
Persbericht Amsterdam

Comments (31)

 1. Vlugge Japie

  Ik houd van verandering en volgend seizoen gaat echt weer leuk worden! Maar wie gaat er onder de lat staan bij de Amsterdammers?

 2. Lekker bezig daar bij Amsterdam!! wie gaat hen verslaan de komende jaren?

 3. 3e op rij lijkt zeker mogelijk! Alleen is de grote vraag wie Veering gaat vervangen, misschien wel de positie waar ze het meest kwetsbaar zijn volgend seizoen

 4. Heb roddel gehoord over Stockman. Verder goede versterkingen dit zeg!

 5. Vlugge Fred

  Laurens Goedegebuure is een goede. Heeft sterk seizoen gekeept bij HDM. Anders keeper HGC een optie? Meer opties heb je niet. In de OVK is er verder niks, want zelfs in de top OVk zijn er geen goede (zie voorbeeld Almere keeper). Dus buitenlander?

 6. Nog vluggere henkie

  Als we dan toch aan het speculeren zijn;
  Martijn drijver die huidig hgc keeper sam vd ven naar binnen duwt bij A’dam? Zou mij niet verbazen namelijk.
  Mocht het zo zijn dat govert gelijk heeft, en stockmann inderdaad naar A’dam vertrekt heeft Bloemendaal wel een probleem, Binnen de club geen waardige opvolger en Stockmann heeft toch in heel veel wedstrijden bloemendaal gered.

 7. Is vd Ven alleen een verstandige keuze? Jongen heeft vast en zeker talent (anders win je de EHL niet), maar of hij nu de beste optie is voor A’dam? (lange termijn mogelijk).
  Stockmann zou betekenen dan ze de laatste jaren met huidige routiniers gaan voor titels (en wel zullen slagen ook).
  Goedegebuure een tussen-optie, niet zo goed als Stockmann maar schat hem weer wel hoger in als vd Ven.
  Misschien vd Peppel? Keept in de zaal al bij A’dam dus die connectie is er al…

 8. Zou best eens kunnen dat Stockmann naar A’dam gaat. Spelen enkele maatjes van hem en het is maar de vraag of Bloemendaal de komende jaren wel kan blijven schitteren. Ben benieuwd welke buitenlandse toppers er na de spelen in de Hoofdklasse gaan spelen.

 9. Nog vluggere henkie

  Goedegebuure alleen in de zaal sterk, eveneens peppel. Vd ven is groeiende, lijkt me geen goede keuze. Misschien jong talent een kans geven om erin te groeien?

 10. @Nogvluggerehenkie: vd Ven is groeiende en is geen goede keuze, maar een jong talent kans geven om te groeien is wel een goede keuze????
  Hoe jong is Sam? Wil je een nog jonger talent bij Amsterdam onder de lat zetten?
  Je opmerking klinkt niet erg logisch…

 11. @Nog vluggere henkie Volgens mij zijn ze daar meebezig, zodat jong talent erin kan groeien. En vd Ven heeft gewoon een contract bij HGC, maar het zou geen slechte keuze zijn van amsterdam om vd Ven te halen

 12. @Erik
  Wordt die Goedegebuure hier nu serieus genoemd als beter dan vd Ven? Sorry maar hier gaat iets chronisch mis. We hebben het over de 3e keeper van Oranje tov een gemiddelde OVK keeper die bij elke corner in het zwembad duikt.

 13. Nog vluggere henkie

  Vd ven valt idd wel in de categorie jong talent, ik denk echter dat hij beter bij hgc kan blijven, dat hgc “beter bij hem past”. Maar uiteraard is dat maar een wilde gok.
  Ben wel zeer nieuwsgierig wie het gaat worden!

 14. Stockman weg bij HCB? zie ik niet gebeuren, Goedegebuure en vd peppel doen het leuk in de overgangs maar verre van Adam waardig
  Vd Ven is na Klaas Jaap en Pirmin de beste keep in NL.
  Wellicht dat ze voor een buitenlander kiezen maar vd Ven zou een goede zet zijn meer dan goed genoeg als je hem naast de genoemde zaal goalie’s zet en daar naast is de verdediging van Amsterdam zo sterk dat een iets jongere goalie geen kwaad kan…

 15. Trouwens wel een hele strakke actie van Amsterdam om Santi terug te halen en dan nog een jong zeer talentje er bij aan te trekken!

 16. Floppieenteun

  Freixa terughalen is een prima zet van Amsterdam. Oliva moet het allemaal nog maar waarmaken. Het vertrek van de drie spelers is een gemis, zeker in de breedte. Hoe vaak heeft Veering z´n club er niet doorheen gesleept? En wat te denken van Derikx? Evers langer vastleggen is ook te begrijpen. Maar Taekema nog twee jaar? en Vermeulen en Tigges? Prima clubspelers, meer niet. Stockmann naar Amsterdam, heeft nog een jarenlang contract bij Bloemendaal, feiten graag!

 17. Floppieenteun

  Contractverlenging van Rohof ook een goede zet trouwens, onderschatte speler!

 18. Ja Roc Oliva moet het nog maar bewijzen….nou dan heb ik nieuws voor je..dat zal ie gaan doen. Waanzinnige speler. Prima 2e corner ook. Geeft weer meer mogelijkheden op de kop. Volgend jaar Amsterdam, Rotterdam, OZ, Kampong, Bloemendaal en Pinoke. 6 ploegen die echt mee kunnen doen.

 19. De beste

  DAVID HARTE

 20. Ik weet het

  Coen van Bunge was vroeger keeper. Misschien wil die wel keepen bij Amsterdam.

 21. Floppieenteun

  Guus Vogels?

 22. Oliva is een topper, goede versterking voor A’dam, speler met veel diepgang en scorend vermogen!!

 23. Van Bunge, de beste keus! Geen scheids durft hem te bestraffen.

 24. DERK VAN ESSEN

 25. Jan Kaerel

  Spannnnnnend,,, wie komt er nou.

 26. Kalverstraat

  Ik heb gehoord dat Pirmin Blaak naar Amsterdam gaat.

 27. De keeper van laren schijnt beschikbaar te zijn hoorde ik tijdens de play offs van de dames daar.

 28. @Kalverstraat (en de rest) Blaak is 8 maanden ouder als vd Ven en een vol jaar ouder als v Essen…
  Dus is dan altijd een ‘jonge’ keeper.
  Als je dan in wil zetten op een ‘oudere’ keeper kun je toch echt wel in het buitenland gaan zoeken.. Misschien Weinhold/Fair/Pontifex ofzo, ook dan zeg ik: succes!

 29. Neutraal

  Jacques le Roux is misschien een optie?

 30. Campbell

  weg bij den bosch, die gaat sowieso naar Kampong!

 31. De Koning

  Pirmin komt gewoon naar Amsterdam. Die is wel klaar met dat gezeur in de havenstad. Amsterdam is tenminste een echte stad. Daarbij komen er geen Nieuw Zeelanders meer naar Rotterdam en zijn de andere toppers ook weg waardoor Rotterdam behoorlijk gaat afzakken en op termijn gewoon weer terug is waar het hoort: de overgangsklasse. Daar hoort Pirmin natuurlijk niet, Rotterdam wel.

Leave a Reply

uil:home-alt Home uil:newspaper Nieuws uil:schedule copy Programma ♀ uil:schedule copy Programma ♂