Galema: ‘Het zijn Oostenrijkers maar ze speelden met een Duitse degelijkheid’

De heren van Oranje Zwart wonnen hun achtste finale van de EHL donderdagmiddag met 2-0 van SV Arminen maar zo makkelijk als misschien verwacht werd ging het niet. De Eindhovenaren vergaten de wedstrijd in het slot te gooien waardoor het tot het bevrijdende doelpunt van Mink van der Weerden enkele minuten voor tijd nog flink spannend bleef.

EHL OZ Sv Arminen Galema
Galema in duel. (c) Maurice de Wert

“Het was een pittige pot,” beaamt spits Jelle Galema als hij het veld afloopt. “Vooraf werd hier en daar gesuggereerd dat wij wel even over ze heen zouden lopen maar je ziet maar weer dat dat zeker niet het geval was. Wij hadden ons ook ingesteld op een goed team en je ziet; het zijn Oostenrijkers maar ze spelen met een Duitse degelijkheid en daar hadden we het vandaag lastig mee.”

Oranje Zwart had gedurende het hele duel de overhand maar doordat de ploeg van Michel van den Heuvel naliet te scoren groeide het vertrouwen bij SV Arminen dat desalniettemin nooit echt gevaarlijk werd, zo zag ook Galema. “Ik denk dat we weinig hebben weggegeven maar zolang het 0-0 staat hoeft de bal maar één keer gunstig voor hun stick te vallen of je staat dadelijk shoot-outs te nemen en dat is het laatste wat je wil. Maar goed, nogmaals ook echt de complimenten aan SV Arminen. We konden ze gewoon niet echt kapot spelen, pas na de 2-0 wisten we, ok, nu is het wel gedaan.”

Opvallend was vooral de zes corners die aan Nederlandse kant gemist werden. Waar Mink van der Weerden in de hoofdklasse de ene na de andere het net in sleept werden ze vandaag alle zes gekeerd door de Oostenrijkse verdediging en keeper. Galema wijdt het aan een goede voorbereiding van Arminen. “ Als je een cornerman als Mink hebt, in mijn ogen de beste cornerman ter wereld, dan bestuderen ze die natuurlijk goed en dat hebben de Oostenrijkers heel sterk gedaan, ze liepen ze er knap uit en dat kan gewoon gebeuren.”

Morgen hebben de EHL teams een rustdag waarna het toernooi zaterdag wordt hervat met de kwartfinales. OZ treft hierin het Spaanse Club Egara. Galema kijkt ernaar uit. “We zijn door dus we kunnen deze wedstrijd snel vergeten en vol goede moed op de naar de volgende tegenstander. Hopelijk mogen we hier nog een aantal dagen blijven!”

 

Reageer