Galema: ‘Zolang de kans er was wilde ik ervoor vechten’

‘Mega blij’ was Jelle Galema gister nadat hij te horen had gekregen dat hij mee mag naar het WK in eigen land. De jonge aanvaller speelde afgelopen winter nog het WK met Jong Oranje maar mag zich nu dus opmaken voor het ‘echte werk’. 

“Zo gaaf dat ik mee mag. Wij kregen het gisteravond al te horen maar moesten het nog even voor ons houden. We mochten het natuurlijk wel tegen ons naasten zeggen maar niet iets op social media gooien ofzo. Wel even lastig want goed nieuws wil je natuurlijk graag delen. Gelukkig is het nu eindelijk officieel bekend gemaakt. Ik heb ook al veel leuke reacties gehad.”

De jonge spits zag afgelopen winter de Hockey World League finale aan zijn neus voorbij gaan. Hij speelde een maand eerder het WK met Jong Oranje. Het was overigens geen verrassing voor hem. “Toen ik anderhalf jaar geleden bij de trainingsgroep werd gehaald wist ik al dat ik met Jong Oranje mee zou gaan. Toen de jongens in India uiteindelijk goud wonnen vond ik het natuurlijk wel jammer dat ik daar niet bij was maar ik heb een mooi WK gehad en veel geleerd. Daar moet ik immers de kar trekken en dat is bij het Nederlands elftal nog niet zo.”

Nadat hij weer aansloot bij het ‘grote’ Oranje besloot hij er alles aan te doen zijn de kans op een WK-plek te pakken. “Ik sta er wel altijd zo in dat zolang de kans er is, ik ervoor vecht. Ik ben heel jong nog en je weet zelf ook wel dat als het nu niet was gelukt het waarschijnlijk later wel zou komen maar toch.. zo’n WK in eigenlijk land heeft bij mij wel iets los gemaakt. Ik ben er kneiter hard voor gaan trainen en heb er alles voor gedaan zodat ik mezelf achteraf niets zou kunnen verwijten. En dat heeft zich uiteindelijk uitbetaald.”

In ‘megaspanning’ zat de aanvaller gister te wachten op het telefoontje van de bondscoach. “Op een gegeven moment zat ik in de auto en dat is het toch best lastig om je te concentreren. Gelukkig belde hij pas toen ik thuis kwam. Het was nog best grappig want toen hij eindelijk belde viel mijn bereik weg en leek het net alsof ik door een tunnel reed. Vervolgens heb ik hem gelijk teruggebeld en bracht hij me het goede nieuws, dat ik altijd ben blijven knokken, een goede ontwikkeling heb doorgemaakt en dat hij mijn inzet goed kan gebruiken. Heel gaaf.”

Een mede-international die minder goed nieuws ontving was OZ-teamgenoot en goede vriend Bob de Voogd. Hoewel Galema er niet teveel op in wil gaan laat hij we; weten het jammer te vinden. “Bob is een goed maatje van me en dat maakt het nog wat lulliger. Dit is een enorme klap en een mega-teleurstelling voor hem. Hij heeft een hoop interlands op zijn naam staan en is iemand die er normaal gesproken altijd bij zit.”

Morgen vertrekt de Oranje selectie naar Düsseldorf voor een oefentoernooi met België, Engeland en Duitsland.

Reageer