Tim Jenniskens vervangt Klaas Vermeulen, Mink van der Weerden onzeker

Klaas Vermeulen moet de olympische hockeyfinale zaterdag tegen Duitsland aan zich voorbij laten gaan. De middenvelder van Amsterdam heeft waarschijnlijk zijn sleutelbeen gebroken. Dat gebeurde donderdag tijdens het duel in de halve finale tegen Groot-Brittannië (9-2). Vermeulen kwam in de 6e minuut hard in botsing met een tegenstander. Hij ondergaat later nog nader onderzoek in het ziekenhuis.
Tim Jenniskens krijgt nu de kans van zijn leven om alsnog in de olympische finale op te treden. De middenvelder van Bloemendaal zat al ruim 2 weken buiten het olympisch dorp als oproepkracht, maar mocht in Londen wel meetrainen met Oranje.
‘Tim komt erbij’, beaamde bondscoach Paul van Ass. ‘Of Klaas in het olympisch dorp mag blijven? Van mij wel, al moet hij bij mij in bed.’
Van Ass maakte zich na de wervelende show tegen Groot-Brittannië (9-2) ook zorgen om verdediger Mink van der Weerden. De strafcornerspecialist kreeg kort na de rust een bal hard op zijn voet. Hij zat daarna langs de kant de wedstrijd uit, met veel ijs op de pijnlijke plek.
‘We moeten afwachten hoe het met Mink afloopt’, zei Van Ass. De baas van Oranje kan na Jenniskens geen vervangende speler meer oproepen. Reservekeeper Pirmin Blaak verblijft ook nog als oproepkracht buiten het olympisch dorp.

Comments (6)

 1. Wel sneu voor ‘m om er op deze manier en zo vroeg in zo’n mooie wedstrijd er uit te moeten gaan. Beterschap Klaas!

 2. Weet iemand of hij dan nog een medaille krijgt? Of moet je daarvoor in de finale gespeeld hebben?

 3. Nee, volgens de regels krijgen alleen diegene een medaille die ook echt die wedstrijd gespeeld hebben. Dus….. Jammer voor Klaas. Nu kunnen we een poll op gaan zetten of Tim Jenniskens zijn medaille dan aan Vermeulen moet geven?????

 4. Ik dacht dat iedereen die in het toernooi gespeeld heeft, een medaille kreeg? Eventuele uitvallers alleen later vanwege het aantal op het podium?

 5. En als ze nu verliezen? Krijgt Tim dan wel zilver, die is immers gister al verdiend.
  En als Mink wordt vervangen door Pirmin en hij speelt de hele wedstrijd niet, krijgt hij dan wel een medaille?
  Hierop doorgaand, als Nederland wint en Klaas geen goud krijgt, krijgt hij dan wel zilver. Die wedstrijd heeft hij nog wel gespeeld.
  Voordat jullie allemaal reageren…. ik weet het. Ik draai helemaal door :p!

 6. Als Tim speelt en het wordt zilver of goud, ongeacht wat, dan krijgt hij een medaile. Klaar en die hoeft hij aan niemand af te staan noch te delen. Hij heeft evenals Pirmin Blaak met uiterst veel geduld in de schaduw moeten afwachten. Hartstikke mooi voor hem dat zijn geduld beloond wordt en uiterst triest voor Klaas Vermeulen dat dit hem overkomt. Beiden hebben er evenveel voor gedaan en gelaten. Shitt happens en geluk kan je overkomen.

Reageer