Gijs Buissant: "Ik hoopte al dat Pinoké me zou benaderen"

Gijs Buissant (21) speelt komend seizoen bij Pinoké. De middenvelder komt over van de gedegradeerde buurman Hurley. “Ik wilde per sé op het hoogste niveau blijven spelen en ik heb Pinoké altijd een leuke club gevonden, dus ik hoopte al dat ze me zouden benaderen.” Buissant speelde vier jaar voor Hurley en in de jeugd voor Gooische en Naarden. “Ik heb een hele leuke tijd gehad bij Hurley maar denk dat ik bij mijn nieuwe club heel veel kan leren, en Pinoké sluit heel goed aan bij mijn ambitie”.

Comments (33)

 1. Leuk voor die jongen, moet hij lekker doen. Wel een hele sneue site dit, nooit hebben ze zelf nieuws want alles wordt van andere sites gehaald, maar met berichtjes over pinokkio zelf zijn ze er natuurlijk wel weer als eerste bij…

 2. self-pass

  Kees
  hockey.nl: 14.51
  hoofdklasse.nl: 15.21
  sterkte met je hang-up

 3. self-pass
  nou dan hebben we waarschijnlijk een uitzondering te pakken, want met bas campell waren ze toevallig wel als eerste…of is het geen toeval?
  sterkte met je hang-up

 4. Gaat lekker met die geweldige eigen jeugd op Pinoke…

 5. Waar blijft die topjeugd van pinoke inderdaad, dacht dat ze daar zo’n goede jeugd hadden….blijkbaar niet goed genoeg of niet goed opgeleid..lees: teveel op resultaat in de jeugd, te weinig aandacht en goede opleiding voor de echte talenten….tot nu toe heeft pinoke nog nooit een echte hoofdklasse topper/ international voortgebracht volgens mij….

 6. Begin zo’n hekel te krijgen aan dit forum. Echt bij elk bericht over welke club dan ook, loopt er minimaal één gefrustreerd figuur hatelijk te doen over de betreffende club. Kenmerkend voor het asociale en dichtgetikte hockeywereldje. Zeiken kunnen we allemaal zo ongelooflijk goed… Denk dat iedereen die een aantal van de jeugdteams van Pinoké heeft gezien niet kan ontkennen dat daar geweldig talent rondloopt en ook een aantal mindere spelers. Die zijn dan kennelijk zo goed opgeleid dat ze het toptalent kunnen ondersteunen door ervoor te zorgen dat vrijwel alle jeugdploegen op het hoogste niveau spelen. Groet van een Victoriaan wiens zoon dit seizoen al een paar keer een flinke kluif heeft gehad aan zo’n blauwe wonderploeg.

 7. @Ramos, de enige relevante vraag is waar de jeugd van Pinoke (of door Pinoke bijeen geraapt) in Heren 1 blijft? Er komt niets door. Topteams maar geen talentontwikkeling blijkbaar. Zonde.

 8. Tel er 4. Lijkt me prima, zeg dat elke a1 lichting 1 speler oplevert die het eerste aan kan dan doe je het toch gewoon goed als club? vind niet dat er bij Pinoke minder spelen dan bij andere clubs. Amsterdam tel ik bakker, pruyser, prins, veering, schwarz. Rotterdam tel ik er 8 maar daar spelen er maar een paar echt van, kampong zijn er ook wel veel, den bosch een paar. Bdaal niks wat speelt behalve teun, schc een enkeling als je hage meetelt, laren een enkeling, OZ een aantal. Dus lijkt me dat het gemiddelde overal wel hetzelfde is. geen enkele reden om pinoke te noemen hier, behalve om gefrustreerd te doen over het succes van de jeugdploegen. Mijn ervaring is zoals ik al eerder zei erg anders, en merkte bij de coaches ook dat die erg positief en sportief waren. Verder lijkt buissant me een gozer voor de breedte of zo. Prima speler

 9. @ramos, wat is een Enkeling ? bij Laren tel ik er namelijk al 4 die in de basis staan:
  De Jager
  Westra
  Van someren Greve
  Havenga
  Dat haalt Pinoke niet, Hage komt van Hilversum en niet van Schc.

 10. Daarbij komt dat Pinoke volgens mij nog maar een jaar of 10 gedegen met de opleiding bezig is. De eerste ‘producten’ daarvan stromen nu door naar de senioren.
  Veering en De Nooijer komen volgens mij allebei van Alkmaar. Hage = Hilversum. Bakker ook niet van Amsterdam? …
  De echte toppers worden gescout.

 11. @ramos, Veering komt van Alkmaar

 12. @ramos, doe niet zo gepikeerd, misschien lees je mijn bericht in de verkeerde toon. Wat ik voornamelijk wil aantonen is dat een zogenaamd goede jeugdopleiding absoluut geen enkel garantie is voor doorstroming naar heren 1, simpelweg omdat die kans bijna nihil is, dat je als club toevallig net dat ene talent op je club hebt rondlopen die een topper in de hoofdklasse wordt. Pinoke is daar het beste voorbeeld van op het moment. Ik lees altijd veel onzinnige berichten dat men moet investeren in de jeugdopleiding om zo naar de top de stomen. Daar geloof ik dus totaal niet in (bij de heren in ieder geval niet). Dat wil niet zeggen dat je best mag investeren in de jeugd, maar ga niet verwachten dat je talenten kan maken. Wat wel help, maar waar ik erg op tegen ben, is dat geronsel in de jeugd, op die manier heb je natuurlijk als club meer kans op een toevallig groot talent in je jeugdopleiding, of terwijl het oude Ajax model. Verder is Pinoke van oudsher een echt vreemdelingenlegioen, altijd al geweest, veel doorloop, weinig spelers die daar heel langs spelen.

 13. waar gaat dit heen?

  @gerard, dat haalt pinoke dus wel:
  leon hemminga
  pieter sutorius
  dennis warmerdam
  bas bovenlander
  en daar kan je volgend seizoen waarschijnlijk nog 2/3 namen bijzetten!

 14. @waar gaat dit heen, ja maar dit zij geen basisspelers en dat zij de 4 van Laren wel.

 15. Die zijn gelukkig ook even oud…! Komt wel! ervaring moet je krijgen, die heb je niet..

 16. @waar gaat dit heenjte…leon komt nota bene uit de jeugd van Amsterdam! Ook weggehaald door pinoke…die andere jongens zeggen me vrij weinig, sutorius?!, hoor alleen maar over zuid afrikanen, een chinees en een verdwaalde aussie daar en natuurlijk Hoying, goede speler, maar ook van Hurley en Amsterdam, dus hou ff op man.

 17. Jeugd van pinoke komt eraan.. rome is toch ook niet in 1 dag gebouwd? geduld. als ik zie wat voor een talenten er in de gehele jeugdlijn van de club rondlopen maak ik me geen zorgen.

 18. @ waar gaat dit heentje en @ hans. Leon komt uit de jeugd van pinoke. Is in de c naar ansterdam gegaan en nu weer terug. Verder is pinoke een club die, evenals rotterdam en laren (wasrdat minder loopt) probeert met gerichte versterkingen tijd te creeren voor de eigen opgeleide jeugd. De overstap van junior naar senior is minder makkelijk dan jaren geleden (zeker bij de heren) en bovendien is het niet zo dat wat goed is snel komt. Voeg aan het rijtje trouwens ook hidde van duren, jorrit tel en duco toe. Pieter sutorios heeft overigens meegetraind met jong oranje, zijn tijd komt ook zeker nog, is pas eerste jaars. Dus Hans het beleid loopt, kost tijd zoals overal. Het enige dat we tot nu toe kunnen constateren is dat pinoke in 4 seizoenen van plek 11 naar 8 naar twee keer 5 is gestegen en wie weet ooit nog hoger. Er wordt nooit geroepen ‘wij willen de beste worden’ of ‘wij moeten de play-offs halen’. Men probeert een club die 7 jaar geleden op het gebied van tophokey nagenoeg dood was op te bouwen. Niks mis mee. Hans nuanceer eens, denk eens wat na, en roep dan nog eens wat…

 19. @boskind,
  Dat waren inderdaad de 2/3 namen die ik bedoelde..

 20. @boskind , dat van plaats 11 naar plaats 5 komt alleen maar door een paar oude rotten gecombineerd met een sloot aan buitenlanders, al dan niet invliegend vanuit allerlei exotische oorden. Het zou leuk zijn als het pinoke lukt om een keer een paar talenten te laten doorgroeien, maar ik vrees voor pinoke dat ze dan weer keurig op plek 11 zullen bivakkeren of zelf naar overgangsklasse. Ben het helemaal met verhaal van Kees eens, lees dat nog maar een keertje boskind. Wel mooi dat leon toch echt van pinoke is, haha, tot aan de C nog wel. En lex hoogeveen? Ook pinoke?….

 21. Interessant dat bijna niet één reactie gaat over Gijs Buissant, waar toch het artikel over gaat…
  Tijd om dit forum een andere wending te geven.

 22. totaal irrelevante discussie bovenstaande
  aandacht voor jeugdopleiding is altijd prima
  of dit wat oplevert voor eigen eerste elftal volledig irrelevant
  toppers heb je niet heel snel zelf opgeleid (kansrekening op loslaten)

 23. amsterdammer

  M.i. is het zo dat het voor eigen jeugd, opgeleid in de eigen jeugdopleiding, naarmate je eerste team op een hoger niveau speelt, des te lastiger is het voor eigen jeugd (hoe talentvol ook) om H1 of D1 te halen.
  Je opleiding is er vooral ook op gericht om zo veel mogelijk plezier te hebben en hoe beter het jeugdniveau, hoe groter de kans dat er zo nu en dan wat tussen zit voor H1 of D1.
  Bij clubs die op lager niveau acteren is het percentage “eigen” spelers dientengevolge hoger.
  Clubs met een goede jeugdopleiding die in de grote studentensteden liggen hebben veel instroom van “buitenaf” en daar is het voor eigen jeugd ook al weer lastig om in H1 of D1 te komen. Tenzij die club in kwestie een voorrangsbeleid voert.
  Prins en Bakker komen trouwens net als Hoying van Amstelveen. De meeste hoofdklassespelers komen oorspronkelijk van kleine clubs. En dat is niet raar.

 24. pinokeer

  wil er even aan toevoegen dat mahieu ook gewoon pinokeer is daarnaast heeft pinoke juist in de laatste jaren veel pinokeers in de gelederen gehad! jeroen koops, matthijs van weert, olmer meijer, nu zijn er idd bas bovelander, pieter sutorius, leon hemminga, dennis warmerdam overigens gewoon nog junior! en jesse dus! volgend jaar komen daar waarschijnlijk jorrit tel en duco janssen bij overigens gestart op myra! en hidde van duuren op pinoke begonnen verder zitten de districts en nederlands jeugd teams vol met pinokeers dus ik maak me er niet veel zorgen over! jeugdopleiding van pinoke is inmens verbeterd sinds de komst van jansonius! keep up the good work!!

 25. @Pinokeer, Jesse Mahieu komt zeker niet uit de jeugd van Pinoke maar van hockeyclub best en daarna ging hij naar OZ,Nijmegen en toen pas Pinoke.
  Matthijs van weerd komt ook niet van Pinoke

 26. Mahieu heeft ook nog voor Amsterdam gespeeld.
  Geestig hoor die goed gefundeerde uitspraken.

 27. self-pass

  Pinoké heeft de jeugdopleiding prima op orde.Kijk nog eens even 3-4 jaar en geef dan een def. oordeel. Pinoke had zijn opleiding tot en met de D/C altijd al goed voor elkaar. (technisch en resultaat) maar nu is daar de B/A bij gekomen en dan hebben we het inderdaad over resultaat, want technisch was men er al.
  Valt samen met de komst van Nanco Jansonius en een aantal hele goede trainers en coaches. Het lijkt mij voor een hoofdklasse club goed om zijn 1e en 2e teams zo hoog als mogelijk te laten spelen (2e teams topklasse, want hoger kan niet). Dat heeft Pinoké heel goed voor elkaar. Ook D2 en H2 worden volgend seizoen onder handen genomen om de doorstroming te verbeteren. Over 3-4 jaar is het oordeel definitief te vellen. Dus waar die zure reacties vandaan komen?

 28. @self-pass heeft natuurlijk niks met zure reacties te maken, maar gewoon met het feit dat er dingen worden geschreven die niet kloppen en daar komen reacties op.

 29. GIJS FAN

  HALLO HET DRAAIT HIER OM GIJS BUISSANT!! SUPER LEUK VOOR GIJS DAT HIJ DE KANS HEEFT OM IN DE HOOFDKLASSE TE BLIJVEN HOCKEYEN. GEWELDIGE SPELER!!! HEEFT ZIJN JAARTJES BIJ HURLEY GOED INGEVULD EN IS NU KLAAR VOOR DE VOLGENDE STAP. GENOT OM NAAR TE KIJKEN.

 30. Oke de moeder van Gijs heeft ook gereageerd heel fijn

 31. amsterdammer

  @GIJSFAN, je hebt gelijk: Gefeliciteerd Gijs, leuk dat je bij Pinoke verder in de hoofdklasse kan! Succes en ik kom je graag bewonderen komend seizoen.

 32. Gijs wie?????

 33. Holle bolle gijs

Reageer