Giles Bonnet ontslagen bij Pinoké

NOS meldt vandaag dat Pinoké de heren coach Giles Bonnet, al zes seizoenen actief in het Amsterdamse Bos, heeft ontslagen. Dit in verband met tegenvallende resultaten.

Pinoké staat na veertien wedstrijden op de tiende plek met tien punten. Op 23 februari wordt de competitie hervat. Wie er dan aan het roer zal staan is nog niet bekend.

Comments (13)

 1. Prettige feestdagen!

 2. amsterdammer

  Wat een sof…….. het ging kennelijk de afgelopen 6 jaar wél heel erg goed met Pinoké?? Ups en downs beleefde de club. (Top 5??) Grote ambities bij de mannen ondanks best goede spelers nooit helemaal waargemaakt helaas. De vrouwen lopen er ver achter aan. Club heeft hele goede jeugd, winnen in het district bijna alles, landelijk ook absolute top, komen vaak erg ver met jongens én meisjes. Mooi jeugdniveau dus. Leveren spelers voor nationale jeugdselecties. (“Romen” de omgeving wel een beetje af…..alhoewel: spelers (én ouders) komen met dollartekens in de ogen vaak uit zichzelf, U kent dat wel.
  Overstap naar 1e teams blijkt heel lastig. Topjeugd (bij geen enkele Hoofdklasseclub) dus geen garantie voor top Hoofdklasse. Heeft Pinoké (én Giles) de afgelopen 6 jaar liggen slapen? You win some, you lose some. Giles is de eerste die dat kan relativeren, dat is o.a. één van zijn goede eigenschappen. Je hoort en leest dit soort maatregelen heel vaak: Team gaat niet goed, coach eruit. (Zelfs na 6 mooie jaren). Kort schokeffect en dan met een nieuwe man/vrouw weer over tot de orde van de dag.
  Giles is een hele goede coach die vast snel weer een mooie club zal vinden. Ik wil die club alvast hartelijk feliciteren met het aanstellen van Giles. Ik zou willen dat hij bij mijn club kwam!

 3. @Amsterdammer, hoewel het met het overgrote deel van je punten eens ben is er wat mij betreft één puntje wat we in de gaten moeten houden. Dit was ook bij Bellaart en Laren aanwezig maar hier werd weinig aandacht aan besteed… De club vraagt in situaties als deze (iets) meer inzet van de coach; lees: meer uren. Dít is vooral erg lastig gebleken voor Bellaart en met de internationale agenda van de Zuid Afrikaanse vrouwen zal dat bij Bonnet niet anders zijn. Ik kan me de stap van Pinoke dan ook goed voorstellen. Bonnet is inderdaad een prima coach. Zeker voor Pinoke. De combinatie van beide teams is echter iets te veel van het goede gebleken.

  Bonnet wens ik het allerbeste. Pinoke ook. Ik hoop dat ze een goede opvolger vinden, want zoveel is er momenteel niet beschikbaar…

 4. amsterdammer

  @Floris: Dank je voor de feedback, ik snap je punt, had ik niet aan gedacht. Inderdaad een vervelende samenloop van omstandigheden in dit geval. Meer uren/inzet is in combinatie met een bondscoachschap vaak niet te realiseren. Twee partijen met andere belangen gaan (redelijk)samen zolang het goed gaat met beiden. Het is lastiger als het bij de club of nationaal team niet goed gaat. Dan slaat de stress toe…..en nemen emoties de overhand. (Zal in dit geval wel meevallen denk ik).
  Maar was e.e.a. niet op te lossen met bijvoorbeeld een interim-oplossing sámen met Giles? (Of is dit wat té naïef gedacht van mij?) Waarschijnlijker is het volgende scenario: Nu de stekker eruit betekent waarschijnlijk dat er een (in de ogen van het clubmanagement van Pinoké) al een geschikte opvolger beschikbaar is. Toch? Buitenland?? Ze zijn toch niet gek bij de steekneuzen? Oude schoenen weggooien voordat je nieuwe hebt? Ik ben, waarschijnlijk net als jij, heel benieuwd wie Bonnet zal opvolgen.
  Gaat Pinoké voor een “good old” tijdelijke oplossing van binnen de club of vanuit de periferie? Of hebben ze iemand op het oog waar wij met z’n allen helemaal niet op konden komen? We wachten af.

 5. Klote voor Bonnet. Goeie coach maar de combinatie van zoveel jaren aan het roer, een “over de top” selectie en een nationaal team is niet een gunstige gebleken. Nieuwe frisse coach die kiest voor jeugd boven de gearriveerde vedetten zal wonderen doen.

 6. zal Pieter Offerman wel van stal gehaald worden

 7. Heeft Pinoke wel zo goede jeugd?
  Het zijn bijna allemaal dezelfde soort spelers. Groot en sterk. Fysiek lopen ze voor op de leeftijdsgenootjes. Daardoor winnen ze de wedstrijden. Ik vraag me af welk percentage er uiteindelijk doorbreekt.
  Verder ben ik het ermee eens dat er ook iemand bij had kunnen worden gezet om meer uren te maken. Giles hoofdverantwoordelijke en zet de lijnen uit. Of is er een kink tussen spelers, begeleiding en bestuur?

 8. Dit jaar is er wel degelijk iemand doorgebroken bij Pinoké. En er komen absoluut nog velen vanuit de jeugd de komende jaren.

 9. Ik denk dat de huidige td het gaat overnemen of zal Brinkman de klus wagen?

 10. Nanco neemt over boys

 11. Frank doet alsof hij of zij de wijsheid in pacht heeft, maar Nanco zit vast aan HBS en neemt 1000 procent zeker niet de boel over bij Pinoke. Ik verwacht komende maandag nieuws en Nanco heeft daar weinig mee te maken, Brinkman ook niet overigens.

  Fijn weekend

 12. @Amsterdammer, er zijn natuurlijk verschillende manieren om tegen bepaalde zaken aan te kijken.

  Als je de optelsom maakt en als club zoekt naar wegen om de play-outs te ontlopen, dan kan ik me voorstellen dat er gekozen werd om Bonnet te wieberen. Je wilt immers zo veel mogelijk zaken aangrijpen – hoe minimaal dan ook – om het doel te bereiken.

  Nogmaals, ben benieuwd wie er komt. Is er al iets over bekend?

 13. Nanco J, zal in het nieuwe seizoen Pinoke gaan doen.
  Donk zal tot eind van het seizoen de mannen doen.
  HBS heeft al afscheid genomen van Nanco en is bezig met een nieuwe coach voor volgend seizoen…

Reageer