Glenn Schuurman in de Oranje-selectie – Hoofdklasse Hockey Nederland

Glenn Schuurman in de Oranje-selectie


Glenn Schuurman is voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands mannenhockeyteam. Dat doet begin december mee aan het toernooi om de Champions Trophy in het Australische Melbourne. De Boxtelaar neemt de plaats in van de geblesseerde Mink van der Weerden.
De strafcornerspecialist van het Eindhovense Oranje Zwart heeft last van een geïrriteerde pees. Van der Weerden liep die blessure eind oktober al op, tijdens de competitiewedstrijd Kampong. Toch speelde hij door. Maar de medische staf van het Nederlands Elftal vindt het wedstrijdschema van het toernooi om de Champions Trophy, met zes duels in negen dagen, te belastend voor het herstel van die blessure.
Schuurman was een van de meest opvallende spelers in Jong Oranje, dat deze zomer zilver veroverde tijdens het jeugd-EK in Den Bosch.
Telefoontje bondscoach gemist
“Ik kwam terug van mijn stage en zat met mijn huisgenoten op de bank toen ik gebeld werd”, vertelt Schuurman aan Omroep Brabant. “Ik miste dat telefoontje, maar op mijn voicemail hoorde ik dat het bondscoach Paul van Ass was die belde. Hij vroeg me om terug te bellen. Ik had op dat moment nog geen idee waar het over ging. Ik wist niet dat Mink geblesseerd is en de Oranje-selectie voor de Champions Trophy was al bekend gemaakt. Ik ging er dus niet vanuit dat ik mee zou mogen. Maar uiteindelijk is dat dus wel het geval. Van Ass wil dat ik me op de rechtsachterpositie ga richten. Dat is zeer mooi!”
‘Ik kan zeker aanhaken’
Schuurman vindt dat hij klaar is voor deze stap. “Ik heb met Jong Oranje een goed EK gespeeld in Den Bosch en ik hockey natuurlijk al vier jaar op het hoogste niveau bij Bloemendaal. Ik denk dat ik zeker aan kan haken bij de jongens van het Nederlands elftal.” Toch roept zijn naderende debuut wel kriebels op. “Dit is toch een stapje hoger dan spelen in de Euro Hockey League”, weet Schuurman. “Maar die kriebels heb ik omdat ik er veel zin in heb. Niet van de spanning.”
Bron: omroep Brabant
Foto: Godert von Weiler

Comments (6)

 1. Deze jongen is snel, fel, sterk, technisch en heeft ook nog inzicht. Een blijvertje.

 2. Erik Piet en Klaas wil ook wat zeggen

  Ik denk dat zijn corner (nog) niet klaar is voor het grote werk. Maar als één van de uitblinkers van Jong Oranje is het niet meer dan terecht dat hij mag ruiken en leren aan het grote Oranje! Succes Glenn.

 3. Misschien zou de bondscoach eens bij Rotterdam moeten gaan shoppen…

 4. Bij Rotterdam? Waarom? Is een heel goed TEAM. En daar laat ik het verder bij.

 5. @Will, MISSCHIEN zou jij eens moeten leren iemand te feliciteren met een fantastisch iets??
  Glenn, gefeliciteerd en geniet van je eerste optreden in het Ned.XI tal.

 6. DirecteurvanWijk

  Gefeliciteerd ouwe gladjakker en nou goaltjes maken met dat lupje van je!

Leave a Reply