Groninger Studs handhaven zich in OVK

De hockeymannen van de Groninger Studs hebben zich maandag gehandhaafd in de Overgangsklasse. In eerste instantie waren de mannen uit Groningen gedegradeerd naar de eerste klasse omdat de ploeg aan het einde van het seizoen op een 11e plek was geëindigd, maar door de fusie tussen Forward en Tilburg was er een extra plek over.

In de play-off-finale stonden de Groningers maandagmiddag op het complex van Spandersbosch tegen Hopbel uit Schijndel. Na 70 minuten stond het nog steeds 3-3 en moesten strafballen uitmaken wie er volgend seizoen in de Overgangsklasse speelt. De Groningers namen deze net iets beter en handhaafden zich zo voor een herkansing in de Overgangsklasse.

Comments (6)

 1. Amsterdammer

  Gefeliciteerd Studs goed gedaan en qua hockeyniveau vast heel terecht, komend jaar weer vers bloed erbij en da’s goed voor hockey in “Noord”, maar die jasjes en die dasjes, zo ga je anno 2011 toch niet serieus op de foto?………allemachtig dat het nog bestaat….. kakkertjes, leve de corpstraditie en het NL. conservatisme! Dit is geen goed beeld voor semi topsport in NL!

 2. He man, het zijn studenten, corpsballen en die kleden zich nu eenmaal zo!

 3. Het is juist jammer dat de Studs in Overgangsklasse blijven. Op alle fronten heeft het niets met (sub)tophockey te maken. Geen accommodatie van niveau, geen coach van niveau en geen sportbeleving wat bij bij de Overgangsklasse hoort.

 4. Gastvrijheid

  Laat staan dat er enige vorm van gastvrijheid heerst binnen de club. Een kop, koffie een handdruk of een boterham met pindakaas na de wedstrijd zijn teveel gevraagd. Dat die jongens subtophockey willen nastreven uberhaupt. En dan iedere twee weken ook nog eens die reisafstand…

 5. Draai het gewoon eens om; als 16 van deze lolbroeken zich handhaven in de Overgangsklasse, mogen al die andere clubs – die zogenaamd tophockey nastreven – zich achter de oren krabben.

  Sodemieter op; Overgangsklasse is een leuk niveau, en daar kun je als studentenclub ook veel lol hebben. Gelijk hebben ze.

 6. eerlijk gewonnen , kunnen mensen klagen over van alles , maar ze hebben het dus gewoon beter gedaan dan hun concurenten , en dan hoor je er dus gewoon in .

Reageer