Haagsetopsport.nl: "Wisselende resultaten regioclubs in overgangsklasse"

De hockeycompetitie in de hoofdklasse gaat pas over twee weken van start, maar dit weekeinde kwamen de ploegen uit de overgangsklasse al in actie met wisselende resultaten voor onze regioclubs. Bij de heren verloor Cartouche van Oss met 2-3, wist HDM wist hun openingsduel tegen Almere met 3-1 winnend af te sluiten en hield Klein Zwitserland Qui Vive op 1-1. Bij de dames openden Cartouche en HCKZ tegen elkaar: 1-4. HGC overklaste Ring Pass met 6-0 en verloor Craeyenhout in eigen huis met 3-4 van Groningen.
Cartouche
Promovendus Cartouche kreeg tegen Oss te weinig. De 2-3 nederlaag was geen juiste weergave van de verhoudingen in het veld. Ook de twee nieuwelingen Bas Oostendorp en Robin de Munk konden de nederlaag niet voorkomen. Kansen kregen de Voorburgers genoeg. Zo was er op 2-2 een dot van een kans voor Philip Moll, maar hij miste. Oss kreeg minder kansen, maar was koelbloediger. Zij wisten de uitstekende doelman Jasper van de Zande driemaal te passeren, waarvan de laatste vlak voor tijd uit een strafcorner. “Dit voelt ondanks het verlies als een morele overwinning,” aldus coach Kees Wortmann van Cartouche. “Hier kunnen we wat mee, al zijn we er nog lang niet.
Onze doelstelling blijft hetzelfde; de promotiepoule.” Voor Cartouche troffen Daan Oostendorp en Chris de Wit doel.
Poule B en C
In dezelfde poule B van de overgangsklasse HDM wist thuis wel te winnen. De outsider Almere wrd met 3-1 naar huis gestuurd. HDM speelde in de tweede helft bij de stand 0-0 lange tijd met een man minder. Sven Galjaardt en Roald Rietema kregen beide een gele kaart. Toch waren het de Hagenaars die wisten te scoren, Roderick Beudeker (2X) en Koen Dickhoff troffen doel. Vlak voor tijd wist Almere tegen te scoren (3-1). In poule C speelde HCKZ in Uithoorn gelijk tegen Qui Vive, 1-1. Kort na rust bracht Joris Gommers HCKZ aan de leiding. De thuisploeg maakte vlak voor tijd gelijk.
Dames
De dames van HCKZ waren vooral de eerste helft duidelijk de meerdere van Cartouche. Klein Zwitserland, dat vorig seizoen nog hoofdklasser was, gaat met veel jeugdige speelsters voor de promotie poule. De 1-4 winst is daarbij een goed begin. Floor Borstlap (2x), Lise Boom en de debuterende Emma van Rhede van der Kloot scoorden namens ‘De Steenbokken’. In de tweede helft wist promovendus Cartouche tegen te scoren door een strafcorner rebound van Nicole Visser.
Poule C
In poule C overklaste HGC Ring Pass, 6-0. Coach Peter Taylor was zeer tevreden met het vertoonde spel. Gaelle Kramer (3x), Sophie Baart, Laure Konijn en Bernice van Aken waren trefzeker namens ‘De Gazellen’. In dezelfde poule verloor Craeyenhout thuis nipt en onnodig met 4-3 van Groningen. ‘De Kraaien’ waren zeker niet minder, maar kwamen fysiek tekort. Craeyenhout speelde noodgedwongen met zeven jeugdspeelsters door blessures. Joliek de Geer (2x) en Kim de Man waren trefzeker namens de thuisploeg.
Bron: Haagsetopsport.nl

Comments (2)

  1. Leuke dat ze het over de regioclubs hebben maar volgens mij zijn ze HUDITO vergeten in hun stukje…

  2. Het is toch Haagse topsport… Staat Delft buiten.

Reageer