HDM’er Van Buul onder het mes

Guido van Buul moet vanwege een hernia geopereerd worden, zo meldt Hockey.nl. De HDM’er kampt al het gehele seizoen met rugklachten, maar kon pas tegen het einde van de eerste competitiehelft helemaal niet meer in actie komen. Eerder dacht de aanvaller zijn come back in april te kunnen maken, maar dat zal Van Buul klaarblijkelijk niet meer halen.

“Ik was onlangs na drie maanden weer bij de sportarts geweest en er zat geen verbetering in het herstel van mijn blessure. Ik had zelf wel het idee dat het beter ging, de kracht nam wat toe. Maar als ik zit, dan krijg ik nog steeds mijn been niet gestrekt en de pijn is er nog steeds. Toen raadde hij toch aan om langs de neurochirurg te gaan. We gaan dus wel opereren, zodat ik hopelijk van die pijn afkom.”

“Er zit iets, een kraakbeen-, gelei-achtig spul tegen mijn zenuw aan in mijn onderrug en dat wordt tijdens die operatie weggehaald. De ingreep valt eigenlijk mee, het is duurt een half uur. Ik moet hooguit een nachtje blijven, dat is ook niet zo erg. Het enige punt is, dat wanneer ze een zenuw raken, ik nog verder van huis ben. Die kans is klein, maar dat is het enige risico.”

Over drie maanden denkt Van Buul klaar te zijn voor zijn come back. “De voorbereiding, daar gaan we voor. Eerst wil ik er voor proberen te zorgen dat ik weer kan hockeyen. Ik wil graag bij HDM blijven, ook al gaan we misschien Overgangsklasse spelen.”

Comments (1)

  1. Veel succes Guido!

    Overigens wist ik niet dat je van een hernia ging raaskallen. Overgangsklasse. Tssssss. De gedachte alleen al ….

Reageer