Heren spelen ontknopingsweekend Hoofdklasse Indoor

Nadat afgelopen zondag de dames hun laatste poulewedstrijden speelden en Kampong, HDM, SCHC en Den Bosch zich plaatsten voor de play-offs, is het nu aan de heren om te bepalen welke vier ploegen om de landstitel gaan strijden. Aanstaande zaterdag spelen beide poules in Amsterdam, maar in aparte hallen. Poule A speelt in de Sporthallen Zuid, terwijl poule B in Sporthal De Boelelaan in actie komt.

Foto © Jan Willem de Venster

Poule A

Voor regerend landskampioen Amsterdam staat het al vast: de heren plaatsten zich vorig weekend al voor de play-offs. De nummers 2 en 3 in de poule, Rood-Wit en Nijmegen, mogen zaterdag in een beladen duel tegen elkaar gaan uitmaken wie samen met de Amsterdammers zondag 30 januari voor de titel speelt. Hoewel middenmotor Oranje Zwart een goede voorsprong heeft ten opzichte van de nummer 5 en 6, hebben de Eindhovenaren zichzelf nog niet helemaal veiliggesteld om de nacompetitie te ontlopen. Na de broodnodige overwinning van hekkensluiter Gooische op concurrent Were Di (nummer 5), kunnen de heren uit Bussum zich nog naar de nacompetitie spelen. Maar dan nog zijn de Gooise mannen afhankelijk van de prestaties van Were Di.

Klik hier voor het programma en de stand in poule A.

Poule B

Ondanks dat HDM de beste papieren heeft om als poulewinnaar naar de play-offs te gaan en met vier punten voorsprong de ranglijst aanvoert, is het nog niet gespeeld in poule B. Het lijkt dit jaar de poule des doods te zijn, want maar liefst vier ploegen maken kans op plaatsing voor de play-offs. Verliezend finalist van vorig jaar, Rotterdam, Kampong en Hurley azen naast koploper HDM nog op die twee felbegeerde plekken in de play-offs. Hekkensluiters Amersfoort en Voordaan maken zaterdag uit wie direct degradeert en wie richting de nacompetitie gaat. Beide teams staan op slechts 2 punten afstand van elkaar.

Klik hier voor het programma en de stand in poule B.

Reageer