HIL: eerste thuiszege voor Punjab Warriors

Het was donderdagavond (Indiase tijd) een feest voor de Punjab Warriors, want zij behaalden hun eerste zege voor het thuispubliek.

De kansen waren er voor beide teams genoeg, maar het waren de Mumbai Magicians die zo’n kans als eerste verzilverden. Uit een strafcorner kon Sandeep singh de openingstreffer maken.

In het tweede kwart konden de Warriors langzij komen. De Mumbai Magicians verzaakte even in hun verdediging. Een harde slag vanaf links dwong de keeper om uit te komen om de aanvaller in de cirkel onder druk te zetten. Helaas voor de Magicians vloog de bal via de laggard van de keeper  in het doel en dus werd dit gerekend tot eigen goal.

Op slag van rust maakte Malak Singh met een tip-in de 2-1.

In de tweede helft gingen de Warriors verder waren ze mee bezig waren: scoren. Sunil kwam op de keeper aflopen en speelde een slim lobje op de borst van de keeper. De rebound die recht in zijn stick terug kwam kon hij gemakkelijk achter de goalie prikken, 3-1.

Het werd een gatenkaas achterin bij de Magicians en daar maakten de Warriors gretig gebruik van.  Malak Singh kon opkomen over rechts en een zuivere pass in de cirkel geven. Russel Ford had genoeg tijd om de bal aan te nemen en te scoren, 4-1. De wedstrijd leek hiermee beslist, maar er was nog een vierde kwart te gaan. De Magicians hadden dus nog wat werk te verrichten.

Kort na de hervatting maakte Glenn Turner de aansluitingstreffer. Het leek er even op dat de wedstrijd beslist was, maar er gebeurde nog iets waar geen een Warrior op had gerekend. Een harde klap van buiten de cirkel werd geschampt door een stick van een verdediger in de cirkel. De keeper leek niet bewust van de eigen goal regel en liet de bal lopen in het doel, 4-3. Het was in de slotfase dus nog even spannend, maar de Warriors sleepte de overwinning naar het eindsignaal.

Eindstand: 4-2

Voor een volledig overzicht van de stand klik hier.

Reageer