HLN: Belgische mannen strijden om vijfde plek

De Belgische hockeyploeg bij de mannen heeft zijn laatste poulewedstrijd op de Olympische Spelen in Londen tegen India met 3-0 gewonnen. Door die overwinning eindigen de Red Lions als derde in groep B. Zaterdag mogen ze dan strijden om de vijfde plek. Tegenstander dan wordt Spanje of Groot-Brittannië. Helemaal zeker is dat nog niet, want Nieuw-Zeeland kan in principe nog over België wippen in de stand. De Kiwi’s moeten dan wel met minstens vijf doelpunten verschil winnen van Duitsland, een schier onmogelijke opgave.
België opende op het kwartier de score dankzij Jérôme Dekeyser. Na de pauze konden de Belgen op een sublieme goalie Vanasch rekenen, die de Indische gelijkmaker enkele malen knap verhinderde. Aan de overzijde verdubbelde Gauthier Boccard de score na 47 minuten (0-2). Drie minuten voor affluiten zette Tom Boon de kroon op het werk (0-3).
Worden de Belgen effectief derde, spelen ze om plaats vijf tegen de nummer drie van groep A. Voor die plaats komen Spanje en Groot-Brittannië nog in aanmerking. Beide landen maken vanavond in een onderling duel uit wie de tweede plaats in de groep krijgt en Australië, Nederland en Duitsland mag vergezellen in de halve finales.
Eerder deze Spelen hadden de Belgen met 2-1 verloren van regerend olympisch kampioen Duitsland. Tegen Nederland gingen de mannen van coach Colin Batch met 3-1 onderuit, van Zuid-Korea werd met 2-1 gewonnen. Tegen Nieuw-Zeeland bleven ze op een 1-1 gelijkspel steken.
Bron: HLN

Reageer