HLN: Red Lions uitgeschakeld na 1-1 tegen Nieuw-Zeeland

De Red Lions hebben in hun vierde groepswedstrijd op de Olympische Spelen in Londen 1-1 gelijkgespeeld tegen Nieuw-Zeeland. Bij de rust stond het nog 0-0. Met slechts één puntje is de uitschakeling een feit.
Tegen de Black Sticks waren de Belgen lange tijd heer en meester. Knap toch, als u weet dat ze met hun elfde plek vier plaatsen lager geklasseerd stonden dan hun tegenstander. Ondanks een pak kansen lukte scoren echter lange tijd niet.
Pas in de 48ste minuut kwam daar verandering in: Tom Boon zorgde met een subtiel lobje voor de verdiende 1-0. Zes minuten later was het feestje echter weer voorbij, na een treffer van Nicholas Wilson. Na de 1-1 werd Nieuw-Zeeland plots sterker en kon het doelman Vanasch nog enkele keren bedreigen. In de slotminuut spatte een Nieuw-Zeelandse strafcorner zelfs nog uiteen op de paal.
Twee maal verlies, een keer winst
Eerder hadden de Belgen al met 2-1 verloren van regerend olympisch kampioen Duitsland. Tegen Nederland gingen de mannen van coach Colin Batch met 3-1 onderuit en van Zuid-Korea werd met 2-1 gewonnen. Dinsdag speelt België zijn laatste wedstrijd in groep B tegen India, daarna volgen klassementswedstrijden.
Later op de dag treft India nog Zuid-Korea en is er het duel tussen groepsleiders Nederland en Duitsland. In de voorlopige stand leiden Nederland en Duitsland met negen punten uit drie wedstrijden. Dan volgen België en Nieuw-Zeeland (vier uit vier), Zuid-Korea (drie uit drie) en India (nul uit drie).

Reageer