Hockeyers Den Bosch komen goed weg in Tilburg

De hockeymannen van HC Den Bosch zijn de best-of-three-serie tegen HC Tilburg om een plek in de hoofdklasse begonnen met een overwinning in Tilburg. Maar dat ging niet zonder slag of stoot.
Weliswaar kwam de ploeg van Marc Lammers donderdagmiddag binnen twaalf minuten op een comfortabel lijkende 0-2-voorsprong door treffers van Juliën van den Nieuwenhuijzen en Philip Thiadens , maar in het vervolg van de wedstrijd hadden de Tilburgers het beste van het spel. De 1-2 direct na rust (strafcorner Marcel Verbunt) en de 2-2 vlak voor tijd (strafcorner Jip Krens) kwamen dan ook niet uit de lucht vallen.
In beide verlengingen werd niet gescoord, waarna het duel met shoot-outs beslist moest worden. Van de eerste vijf pogingen benutten beide teams er drie, waarna Matthijs Brouwer opnieuw doel trof. In de gelijkmakende beurt lukte dat Arjen Lodewijks niet, zodat de Bosschenaren in de serie op voorsprong staan.
Duel twee is zaterdag om 16.00 uur in Den Bosch. HC Tilburg moet dan winnen om een beslissingsduel af te dwingen, dat dan zondag (16.00 uur) in Tilburg plaatsvindt.
Bron: Brabants Dagblad

Comments (19)

 1. Hoofdklassehockey, zullen we er 16.00 in Den Bosch van maken ipv Tilburg

 2. Nee fred

  Nee Fred, de beslissende derde wedstrijd is op Tilburg.

 3. Wat een fantastische sfeer op HC Tilburg gisteren!

 4. @Willem. Sfeer? Gister? Op Tilburg??? Niks van meegekregen dan ben jij vast dit seizoen (na de winterstop) bij een wedstrijd van HCDB H1 geweest? Ik noem een OZ-uit, Hurley thuis, Schaerweijde thuis en hoogtepunt HGC uit? Veel publiek is geen garantie voor sfeer..

 5. Haha daar heb je de Den Bosch jongentjes weer die met 10 man staan te springen en het idee hebben dat ze de harde kern van het hockey zijn.

 6. Neutrale toeschouwer

  Ik heb als neutrale toeschouwer een leuke wedstrijd gezien met veel spanning en veel publiek. Ik vond ondanks de grote belangstelling voor het duel de sfeer inderdaag wat mat. Ik had wel verwacht dat de Tilburgfans wat meer achter hun ploeg zouden gaan staan. Den Bosch maakt het zaterdag thuis af.

 7. Wordt een spannende (en hopelijk mooie) zaterdag voor HCDB: beslissende wedstrijden voor Dames en Heren 1.
  Hopelijk maakt Heren 1 het donderdag af en is Mission Impossible made Possible, met een lange neus naar de KNHB

 8. @Rob, niet van die domme dingen zeggen dan had je de desbetreffende speler niet moeten opstellen, eigen schuld dus.

 9. @Joep, tuurlijk een domme fout van de club:papieren in order maar te laat opgestuurd.
  Terecht dat dat bestraft wordt,ook terecht dat eventuele behaalde punten uit die wedstrijd verloren waren verklaard, maar de betreffende pot was al door DB verloren.
  Daarboven op 3 punten in mindering brengen en dus het team sportief treffen voor een administratieve fout waar ze niets mee te maken hebben is buitenproportioneel.
  Met die 3 (regulier behaalde) punten meegeteld was DB gewoon 7e geworden. Had niemand verwacht, maar is wel zo.
  Die lange neus gaat er dus wel degelijk komen, of jij het er mee eens bent of niet!

 10. oz fan @ wally

  Nou ik ben een Oz fan en wat je zegt met die 10 man slaat werkelijk nergens op. Toen db bij ons kwam waren er dik 400 fans vanuit Den Bosch meegekomen. Db- Hurley was het ook echt een leuke sfeer die je niet veel meemaakt met hockey. Hgc uit en Sxharweijde thuis kan ik niet over oordelen.
  Gister spannende wedstrijd gezien, db dacht dat ze er na de 2-0 al waren en gingen achteruit hockeyen. Tilburg speelde 2de helft sterk.
  Wat was Bart de Liefde gister slecht zeg

 11. ….daar dan wel bij opmerkend dat het niet aan de KNHB ligt dat DB zo in de knoei is gekomen. Teveel wedstrijden gezien waar ze de voorsprong niet vast weten te houden en achteruit gaan lopen (Pinoke, SCHC, Tilburg). Maar hopelijk trekken ze het zelf recht morgen.

 12. @Rob, er zijn niet voor niets regels dus een terechte straf.
  Lange neus lijkt me echt wat overdreven het is knap hoe DB de 2e helft vd competitie heeft gespeeld, maar gister was nou niet heel erg overtuigend, het is waanzinnig knap als DB erin blijft gezien het hele jaar maar een lange neus lijkt me niet op zijn plaats.

 13. als neutrale toeschouwer vond ik Bart de Liefde ook heel erg slecht.

 14. Hcdb fan

  Gister was Db idd zwak, waren bang om te hockeyen. Als Tilburg wat beter met de corners was omgegaan hadden ze misschien wel gewonnen. Zaterdag maken we het thuis denk ik wel makkelijk af. Als je bijna heel het seizoen onderaanstaat lijkt mij het idd niet op zijn plaats om een lange neus te trekken.

 15. Gister wezen kijken, was zeer benieuwd naar Den Bosch.. Wat een gigantisch matte pot, waarbij ze achterover gingen hangen na de 0-2.. Beste man man van het veld was Austin Smith, maar Brouwer is nog steeds pure klasse.. Wel nauwelijks aanvallend hockey van den Bosch, waardoor jongens als Campbell en bovengenoemde nauwelijks in het spel voorkwamen. Een Mark Lammers die zich gigantisch stond op te winden tegenover de scheidsrechter ipv z’n eigen team.. Dan over het Tilburg publiek: wat een aanfluiting zeg, dan was de kant waar ik stond (lange zijde aan de andere kant) nog wel redelijk aanwezig. Maar wat ik schandalig vond was dat er jongens van hooguit 14 Matthijs Brouwer en andere shoot-out nemers stonden uit te schelden voor k*t-homo’s en dergelijke verwensingen.. Kortom: matte, slechte pot, met een tegenvallend, laks den Bosch: wel de winst en dat telt natuurlijk in playouts

 16. @Joep, er is en blijft mi een verschil tussen een regel en een terechte straf. Maar goed, daar zal uiteindelijk de rechter denk ik een oordeel over moeten vellen.
  Zoals ik al zei, primair is het eigen falen waardoor ze onderin zijn beland. Het is inderdaad ongelooflijk dat DB mentaal niet in staat is er in zo´n play out wedstrijd te staan. Wat dat betreft kunnen ze een voorbeeld nemen aan de dames. Als ze erin blijven zal er toch wat moeten gebeuren anders gaat het een keer mis.

 17. @Hcdb fan, ik denk ook dat DB het morgen zal afmaken maar denk dat het wederom weer niet makkelijk zal zijn, als Tilburg een goede corner had gehad had het zomaar slecht kunnen aflopen gisteren.

 18. Austin Smith speelde degelijk, maar ik vind dat alle credits van deze overwinning gaan naar Camille van Emstede. Geweldig hoe hij na het passeren (never change a winning team) door Le Roux hier sportieve revange neemt op Le Roux en Lammers. Ik begrijp de actie van Mark Lammers om Le Roux niet te vervangen omdat het team lekker draaide, maar vond Le Roux in al die wedstrijden niet goed spelen. Desondanks, hopen dat DB het morgen afmaakt en dat DB in de HKH blijft spelen zoals het hoort. Ben wel benieuwd hoe ze gaan spelen als Lammers er niet meer is. Zal marijne de goede reeks doorzetten? ben bang van niet maar dat voor latere zorg

 19. @JE heb je het tweede doelpunt van Tilburg gezien? Fout van v Emstede, maar verder speelde hij een goede wedstrijd

Reageer