Hockeyers Laren zien weer perspectief

Dankzij een 0-3-overwinning op Tilburg en een nederlaag van Rotterdam ziet de situatie in de Hoofdklasse er ineens een stuk gunstiger uit voor de hockeyers van Laren. Met nog tien duels voor de boeg heeft Laren de achterstand op Rotterdam verkleind tot vijf punten. Een dergelijke kloof wist het elftal vorig seizoen ook te overbruggen, waardoor de play-offs werden bereikt. Zo ver is het nog lang niet, maar Laren keerde wel vrolijk terug uit Tilburg, waar het nog nooit had gewonnen.

Laren begon de wedstrijd zonder de vier Australiërs en vooraf was het ook de vraag of Roderick Huber (hamstring) en Maarten Bushoff (tanden uit de mond) konden beginnen. Het duo wel bleek toch inzetbaar én zorgde meteen voor alle doelpunten. Al vroeg in de wedstrijd scoorde Huber (foto) uit een velddoelpunt. Vlak voor rust herhaalde hij dit kunstje. Kort na de hervatting was het Bushof die de wedstrijd definitief besliste, eveneens via een veldgoal.

Tilburg had er weinig tegenin te brengen en was niet tot nauwelijks in de Larense cirkel te vinden. De ploeg, waar Roger van Gent voor het eerst als hoofdcoach op de bank zat, mocht zelfs niet één strafcorner nemen in de hele wedstrijd.

Bron: Dagblad De Gooi- en Eemlander

Reageer