Nederland en Australië in evenwicht


De Nederlandse hockeyers hebben in Melbourne in hun tweede duel tijdens het toernooi om de Champions Trophy met 0-0 gelijkgespeeld tegen Australië.
Het is pas de achtste keer in de 34-jarige historie van de Champions Trophy dat er niet gescoord wordt.

Hoofdrol Stockmann

Australië, dat de laatste vier edities won, kon zijn overwicht niet uitdrukken in de score. Kansen daartoe kreeg het genoeg (zo mochten de Australiërs zeven strafcorners nemen tegen slechts één van Nederland), maar Oranje hield stand, mede dankzij doelman Jaap Stockmann.
Stockmann onderscheidde zich onder meer in de slotfase van de eerste helft door drie inzetten op rij van Christopher Ciriello te keren. Luttele seconden voor het einde redde hij Oranje nog eens met een knappe save.

Onder druk

Oranje stond regelmatig onder druk en kreeg aanvankelijk amper kansen. Wel zorgde de ploeg van bondscoach Paul van Ass enkele keren voor dreiging, onder meer bij sterke acties van Rogier Hofman.
Pas na rust kreeg Nederland de eerste grote kans; Sander de Wijn schoot naast. Daarna leverden de enige strafcorner (een variant) en een knappe actie van Jeroen Hertzberger evenmin succes op.
Volgens Van Ass was Nederland niet de mindere. “De strafcorner was de enige statistiek in ons nadeel, maar wij hebben Jaap”, sprak de coach, die spelen tegen Australië “super” vindt. “Ik hoop dat we het komende zondag over mogen doen”, verwees hij naar de finaledag.
“We mogen onszelf nog niet rijk rekenen”, waarschuwde Van Ass. “Maar ik ben blij met de energie en het veldspel dat we hier tonen. We zitten goed in het toernooi.”
Bron: NOS
 

Reageer