Hoe gaat het met Stijn Jolie?

Stijn Jolie werd begin november geopereerd aan zijn heup. Sindsdien werkt hij hard aan zijn terugkeer.  HC Bloemendaal sprak met hun Heren 1 speler.

Hoe lang had je al last?
Ik had al een jaar lang klachten, het is een beetje onduidelijk hoe het begonnen is aangezien er niet een direct trauma moment is geweest. Het begon met een zeurende pijn na het sporten, uiteindelijk had ik tijdens zitten op de bank al pijn. Toen was het duidelijk dat ik een operatie moest ondergaan.

Wat voor operatie heb je gehad?
Ze hebben een heupatroscopie gedaan, dit is een kijkoperatie. Hierbij trekken ze door middel van een apparaat, zolang de operatie duurt je been 2 cm uit de kom van je heup zodat ze kunnen opereren. Ik had het geluk dat de locatie waar het gescheurd was, gunstig was dat ze het gescheurde deel eraf konden knippen. Daardoor kon ik al vrij snel weer gewoon lopen.

Hoe moet je revalideren, wat voor oefeningen doe je?
Dat is heel verschillend. In het begin moest ik voornamelijk weer mijn bovenbeen aanspannen en heel veel fietsen. Fietsen moet ik nog steeds heel veel, maar ik kan nu wel weer krachtoefeningen doen voor zowel buik, rug, billen en voornamelijk benen. Na zo’n operatie verlies je een hoop stabiliteit. Dit moet je weer helemaal opbouwen met trainen. Ook ben ik sinds kort weer aan het rennen op de loopband. Dit stelt nog niet veel voor maar voor mij een grote stap.

Zeker wel balen dat je niet kunt hockeyen?
Onwijs balen dat ik nu niet kan hockeyen. Een voordeel is dat de revalidatie voornamelijk in de winterstop valt. De eerste helft heb ik 7 van de 14 wedstrijden moeten missen. Helaas moet ik nu ook de zaal missen. Ik wist voor de operatie waar ik aan begon. Tot nu toe valt het me nog hartstikke mee qua beperkingen. Ik kon gelukkig al snel weer lopen. krukken lopen en jezelf niet kunnen vervoeren is echt heel onhandig.

Wat doe je de hele dag?
Ik werk bij het Sport Medisch Centrum Amsterdam als fysiotherapeut. Ik ben afgelopen jaar in april afgestudeerd aan de HVA. Als ik niet werk ben ik aan het trainen bij 201 fysiosport onder begeleiding van de fysio’s van heren 1 Edward en Ramon.

Wanneer hoop je weer te kunnen spelen?
In februari hoop ik weer te kunnen beginnen met spelen. 6 Februari gaan we op trip met heren 1 naar Barcelona. Ik ben mijn best aan het doen om dan weer fit te zijn om weer mee te trainen en spelen.  Dit zal nodig zijn om de tweede seizoenshelft weer mee te kunnen doen.

 Bron: HC Bloemendaal

Reageer