Hoofdklasse Culinair: Erik Bouwens

Foto © Ben Haeck - www.hockeyfotografie.nl

Elke woensdag publiceert Hoofdklassehockey.nl een favoriet recept van een Hoofdklassespeler in `Hoofdklasse Culinair´. Deze week is het de beurt aan Kampong-spits en Oranje-international Erik Bouwens (foto rechts) met zijn recept: Brabantse worstenbroden van moeder Bouwens.

Het zijn erg populaire broodjes volgens Bouwens: “Menig hockeyteam heeft al bij mijn ouders thuis verzameld en het voorrecht gehad om deze lekkernij te proeven.”

Ingrediënten voor ongeveer 20 -25 worstenbroodjes
1 pak (Koopmans) wit broodmix
1 kg half om half gehakt
3 eieren
Paneermeel
Peper
Zout
Nootmuskaat
Bloem

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid het deeg zoals staat aangegeven op het pak. Breng het gehakt goed op smaak met 2 eieren, peper, zout, nootmuskaat en het paneermeel. Maak hiervan de ‘worstjes’. Per worstje is ongeveer 40 gram gehakt nodig. Wanneer het deeg genoeg gerezen is en het heel soepel aanvoelt, bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg met een deegroller uit tot een grote plak. Leg hierop de gehaktworstje en snij het deeg met een mes op maat. Vouw het broodje dicht met een beetje water. Leg de dichtgeplakte kant op de onderkant op het bakblik. Bestrijk daarna de broodjes met een losgeklopt ei. Laat de broodjes ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven staan totdat ze mooi goudbruin zijn.

Eet smakelijk namens chef (en moeder) Bouwens!

Comments (1)

  1. Clotted cream is ook bij de btreee kaas zaak te koop, bijvoorbeeld de tromp winkel en ook bij de Makro.Ik heb zelf al meerdere malen scones gemaakt en mijn visite vind het altijd heerlijk.

Reageer