Hoofdklasse Culinair: Geert-Jan Derikx

Foto © ICG

Elke week publiceert Hoofdklassehockey.nl een favoriet recept van een Hoofdklassespeler in `Hoofdklasse Culinair´. Deze week is het de beurt aan Amsterdam-routinier en oud-international Geert-Jan Derikx met zijn recept: De biefstukschotel van topkok Geert-Jan.

Dit is één van de lekkerste recepten van Geert-Jan en toevallig heeft hij dit laatst nog gemaakt voor een aantal hockeyvrienden zoals Laurence Docherty (Bloemendaal), Freerk ten Hoor (Klein Zwitserland) en Hidde Kruize (Rotterdam). “Ik zou zeggen, probeer het een keertje uit, want het is echt helemaal top!” Aldus topkok Derikx.

Ingrediënten voor 2 personen
1-2 biefstuk
1 zak rucola
Pecorino kaas
3-4 verse tomaten
1 bolletje mozzarella
Verse basilicum
Ciabatta brood
Olijfolie
1 teentje knoflook
Balsamico azijn

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 250 graden. Snijd de biefstuk in dunne reepjes en vul de ovenschaal met olijfolie. Stop de biefstukreepjes in de met olie gevulde ovenschaal. Snijd een knoflookteentje in dunne stukjes en leg deze in de ovenschaal. Zorg ervoor dat de biefstukreepjes onderdompelen in de olijfolie. Stop de ovenschaal 3-4 minuten in de oven. Rasp in de tussentijd de Pecorino kaas in grove stukken. Haal na 3-4 minuten de ovenschaal uit de oven en strooi 1/3 van de geraspte kaas verdeeld uit over de schaal. Vul vervolgens de ovenschaal met rucola. Strooi de rest van de geraspte pecorino kaas over de rucola. Giet er na afloop wat balsamico azijn overheen. Snijd de tomaat en de mozzarella in dunne plakjes en snijd de verse basilicumblaadjes in kleine stukjes. Serveer de plakjes tomaat, de mozzarella en de verse basilicumblaadjes, aangevuld met wat Spaanse olijfolie en balsamico dressing, er netjes apart bij. Zorg voor gesneden ciabatta uit de oven.

Eet smakelijk namens chef Geert-Jan!

Reageer