Hoofdklasse Culinair: Laurens Goedegebuure

Foto © FIH / Frank Uijlenbroek

Elke woensdag publiceert Hoofdklassehockey.nl een favoriet recept van een Hoofdklassespeler in `Hoofdklasse Culinair´. Deze week is het de beurt aan de keeper van SCHC en het Nederlands zaalteam Laurens Goedegebuure met zijn recept: Indiaas zalmbroodje.

Ingrediënten
1 pak biogarde yoghurt
1 komkommer
1 rode peper
Koriander
2 zalmfilets
Naanbrood
Indiaase curry pasta (mild)

Bereidingswijze
Je begint met het maken van de saus: Schil de komkommer en snijd deze door midden. Lepel het vruchtvlees uit en snij het geheel in kleine blokjes. Gooi de stukjes komkommer, samen met een gesneden rode peper (neem een halve als je niet van pittig houdt), in de yoghurt. Hak vervolgens de koriander fijn en gooi dit bij de yoghurt. Dek daarna de saus af. Bewaar eventueel wat koriander en komkommer voor de garnering.
Smeer de zalm rijkelijk in met de currypasta en bak deze ongeveer 10 minuten in olijfolie (als je van roze houdt, anders iets langer). Verwarm ondertussen het naanbrood in de oven. Als de zalm klaar is leg je die op het naanbrood, doe de saus erover en klaar!

Eet smakelijk namens chef Goedegebuure!

Reageer