Hoofdklasse Culinair: Lloyd Madsen

Elke woensdag publiceert Hoofdklassehockey.nl een favoriet recept van een Hoofdklassespeler in `Hoofdklasse Culinair´. Deze week is het de beurt aan Pinoké-verdediger en Zuid-Afrikaans international Lloyd Madsen met zijn recept: Carbonara Chicken Pasta.

Lloyd heeft een Italiaanse oma. Hierdoor eet de verdediger graag een goede pasta en maakt hij vooral mooie pastasauzen. De Carbonara Chicken Pasta maakt Lloyd graag voor zijn vrienden die komen eten. Ondanks zijn Italiaanse bloed zegt hij er wel bij dat een goed glad Zuid-Afrikaanse witte wijn er perfect bij is!

Ingrediënten voor 3 à 4 personen
400 gram penne pasta
400 gram kipfilet
3 teentjes knoflook
250 milliliter slagroom
200 gram champignons of paddenstoelen
150 gram bacon
2 eierdooiers
Parmezaanse kaas
Peper
Zout
Olijfolie

Bereidingswijze
Snij de kipfilet in blokjes en de champignons klein. Bak de blokjes kipfilet in een koekenpan met wat olijfolie. Haal de kipblokjes uit de pan en doe de champignons, samen met de knoflook, in de pan. Bak ze ongeveer 3 à 4 minuten op redelijk hoog vuur – de champignons mogen niet goud van kleur zijn en te lang op het vuur staan. Haal ook de champignons uit de pan en leg nu de bacon erin. Je kan er wat olijfolie overheen gieten, maar de bacon is van zichzelf al vet genoeg. Als de bacon mooi knapperig en bruin is, haal het uit de pan en snij het in kleine stukjes.

Breng water aan de kook met een beetje olijfolie en zout. Als het water is gaan koken, doe de pasta erbij en laat dit ongeveer 10 tot 12 minuten op het vuur staan. Italianen gebruiken altijd penne pasta bij carbonara, vandaar dat ik bij dit recept ook graag penne gebruik. Maar je kan uiteraard kiezen voor een ander soort pasta.

Doe twee eierdooiers in een kommetje en klop deze los met een vork. Doe de slagroom erbij en meng dit samen met de eierdooiers. Als het eenmaal goed gemengd is, doe er een bekertje parmezaanse kaas bij en roer het geheel goed door elkaar.

Doe de kipfilet, de bacon en de champignons terug in de koekenpan en besprenkel dit met wat olijfolie. Laat dit ongeveer vier minuten op het vuur staan en doe dan de saus van slagroom en eierdooiers erbij. Laat dit in zijn geheel nog ongeveer vijf minuten op matig vuur intrekken. Hoe langer je het op het vuur laat staan, hoe romiger het uiteindelijk wordt.

Leg de pasta op een mooi bord en doe de kip, champignons en bacon in de carbonara saus erbij. Bereid je maar voor op een heerlijke pastamaaltijd dat je daarna steeds weer wilt maken!

Eet smakelijk namens chef Lloyd!

Reageer