Hoofdklasse Culinair: Lucas Judge

Foto © Gerrit van Keulen

Elke woensdag publiceert Hoofdklassehockey.nl een favoriet recept van een Hoofdklassespeler in `Hoofdklasse Culinair´. Deze week is het de beurt aan Oranje Zwart-middenvelder, die aankomende zaterdag in actie komt tijdens de halve finale van de EHL, Lucas Judge met zijn recept: ANZAC Biscuits.

“Deze koekjes zijn typisch Australisch en worden alleen rond ANZAC DAY gemaakt. ANZAC staat voor ‘Australian and New Zealand Army Corps’ en is de naam waaronder Australische en Nieuw-Zeelandse troepen gezamenlijk optreden in oorlogstijd. ANZAC DAY valt op 25 april en is een belangrijke dag in de Australische samenleving. Het is een zeer ceremonieel gebeuren waarin alle militaire slachtoffers worden herdacht die zijn omgekomen in tijden van oorlog.”

“Rondom ANZAC DAY maken veel mensen ‘ANZAC Biscuits’ en zijn ze overal te koop. Super lekker voor bij de thee of coffee en nog makkelijk te maken ook.”

Ingrediënten voor ongeveer 24 koekjes
175 gram boter
1 eetlepel Golden Syrup (suikerriet)
150 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
90 gram havermout
85 gram kokos
1 kopje (bruine) suiker

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix met een mixer de Golden Syrop en de boter. Doe daarna langzaam de bloem, het bakpoeder, de havermout, de kokos en de suiker erbij en mix dit goed. Draai van het deeg balletjes van ongeveer 5 cm en leg ze uit elkaar op een goed ingevette bakplaat. Bak de koekjes ongeveer 12 tot 15 minuten totdat ze mooi bruin zijn. Laat de koekjes goed afkoelen en leg ze daarna in een koektrommel. Daar bewaar je ze ongeveer twee weken voordat je ze kan eten.

Eet smakelijk namens chef Judge!

Comments (1)

  1. Darryl Wokington

    Lekker Lucas.

    Rowl

Reageer