Hoofdklasse Culinair: Sjoerd Gerretsen

Foto © Smulweb

Elke woensdag publiceert Hoofdklassehockey.nl een favoriet recept van een Hoofdklassespeler in `Hoofdklasse Culinair´. Deze week is het de beurt aan Rotterdam-middenvelder Sjoerd Gerretsen met zijn recept: Hachee van thuis.

Sjoerd houdt erg van lekker eten, dus de middenvelder moest er even over nadenken welk recept hij zou kiezen, maar uiteindelijk koos de Rotterdam-speler voor een gerecht dat hij van huis uit heeft meegekregen. “Het was toen ik nog in de jeugd speelde vaak raak op zaterdag wat betreft dit gerecht. Maar ook in mijn studententijd zorg ik ervoor dat het nog regelmatig op tafel staat!”

Ingrediënten
3 grote uien
50 gram boter
750 g runderlappen in blokjes
zout en peper
1 eetlepel bloem
1 bouillonblokje
2 laurierblaadjes
3 kruidnagels
2 eetlepels azijn
1 klein bekertje crème fraîche

Bereidingswijze
Pel en snipper de uien. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees op hoog vuur rondom bruin. Bestrooi het vlees met zout en peper, voeg de uien toe en bak deze enkele minuten mee. Bestrooi het geheel met bloem. Schep alles goed door elkaar en laat de bloem al roerende 1-2 minuten bruin kleuren. Giet een halve liter heet water bij het vlees en voeg het bouillonblokje, de laurierblaadjes, kruidnagels en de azijn toe. Laat het geheel met een deksel op de pan ongeveer 2,5 uur gaar stoven. Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels. Schep voor het serveren de crème fraîche door de hachee. Het is vooral erg lekker met aardappels of aardappelpuree erbij.

Eet smakelijk namens chef Gerretsen!

Reageer