Hoofdklasse Culinair: Teun Rohof

Elke woensdag publiceert Hoofdklassehockey.nl een favoriet recept van een Hoofdklassespeler in `Hoofdklasse Culinair´. Deze week is het de beurt aan Amsterdam-verdediger Teun Rohof met zijn recept: Visje van de Cuyp.

“Elke zaterdag is voor mij een feestdag. Na een beetje te hebben uitgeslapen van een pittige training met een mooie eindpartij op vrijdag, bereid ik me in alle rust voor op de wedstrijd die zondag komt. Na een klein ontbijtje vertrek ik al wandelend over de Albert Cuyp markt alwaar ik mooie verse ingrediënten kan kopen. Nu het weer lekker weer wordt, is het echt genieten, al is de kans nu ook groter dat ik wat langer buiten blijf en er later gegeten wordt,” aldus de voormalig international.

Ingrediënten voor 4 personen
4 mooie pangafilets
Een paar kleine rawit pepertjes
4 teentjes knoflook
Een bakje cherrytomaatjes
Een flesje witte wijn
Bakje crème fraîche
Zakje rucola
Spaghetti voor 4 personen
Olijfolie
Peper
Zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe voldoende water in de waterkoker om zo je spaghetti al dente in klaar te maken. Smeer de ovenschaal licht in met olijfolie. Doe de pangafilets in een ovenschaal. Ze mogen best een beetje tegen elkaar aan liggen. Smeer de panga’s in met olijfolie. Verwijder de zaadjes uit de pepertjes en hak ze fijn, verdeel ze daarna over de vis. Pers de knoflookteentjes per teen uit over 1 vis. Snij de cherrytomaatjes in tweeën en doe ze in de schaal. Een beetje peper en zout erover. Doe hierna een beetje witte wijn in je ovenschaal. De vissen moeten net een beetje nattigheid voelen. De vis moet zo’n 20 minuten in de oven. Kijk af en toe even hoe het gaat met de vis en laat de geur heerlijk op je inwerken. De laatste tien minuten voeg je in de ovenschaal de crème fraîche toe, zo maak je een heerlijk sausje. Tijdens deze tien minuten zorg je voor je spaghetti en dek je de tafel. Uiteindelijk haal je alles uit de oven en maak je de borden op. De rucola kan zowel door de saus naderhand of ernaast (ik prefereer ernaast). De pepers zijn best scherp zodat op zondag het vuur aan de schenen van de tegenstander gelegd kan worden!

Eet smakelijk namens chef Rohof!

Comments (2)

  1. Hoi Gerdien,Wat een leuke wtisbee!Ik ben nog steeds heel blij met mijn uilentas en krijg vaak complimenten.Ik kan iedereen nu doorverwijzen naar jouw site Veel succes!Groetjes Yvonne

  2. Hoi Gerdien,ik ben imenddils fan & bewonderaar van je creativiteit & fraaie website.Hartelijk dank voor je verzorgde toezending v.d. bestelde artikelen: kerstkaartenhanger en tas.De hanger heeft de maand januari aan de kastdeur gehangen: heel leuk. Velen hebben hem gezien.Nogmaals dank en groeten,Hennie Niekerk

Reageer