Hoofdklassers trekken aan Almere-mannen

Dinsdag werd bekend dat mannencoach Alejandro Verga volgend seizoen Almere verruilt voor een nog onbekende Hoofdklasse-club. Het nieuws is ingeslagen als een bom. Vooral bij het team. “Het is mooi klote”, reageert aanvoerder Arjen Jolie op de website van Almere Vandaag. “Ik denk dat het te maken heeft met de keuzes die het bestuur heeft gemaakt en ik heb ik het idee dat hij ook een beetje waardering mist. Daar is hij gevoelig voor”, vult de aanvoerder aan die Verga al ruim tien jaar kent en met hem samenwerkt.

“Er is nog al een verschil in tussen wat Alex (Verga, red.) graag zou willen en wat het bestuur wil. Misschien maakt de club wel te veel de keuze voor de breedtesport ondanks dat ze zeggen dat ze ook naar de hoofdklasse willen. Maar ik denk wel dat de club er uiteindelijk alles aan heeft gedaan.”

Het mannenteam van Almere, dat als promovendus verrassend goed presteert in de Overgangsklasse, staat veel in de spotlights en dat brengt consequenties met zich mee. “Er wordt aan spelers getrokken door clubs uit de Hoofdklasse. Belangrijkste is dat we de groep bij elkaar houden. Ik denk namelijk dat we met deze groep best kunnen promoveren,” aldus aanvoerder Jolie.

Bron: Almere Vandaag

Reageer