Iding voorlopig nog niet inzetbaar voor HGC

Foto © Euro Hockey League / Frank Uijlenbroek

HGC heeft er dit seizoen al vijf wedstrijd op zitten, maar de rentree van Eric-Jan Iding moet voorlopig nog even uitblijven. De snelle aanvaller, die na een één-jarig uitstapje naar Club de Campo deze zomer weer terugkeerde bij de Wassenaarse ploeg, wacht nog steeds op zijn eerste speelminuten van het seizoen.

Iding, alias Speedy, kampt al sinds het eind van het vorige seizoen met een gecompliceerde liesblessure, maar speelde het gehele seizoen, inclusief het EHL-finaleweekend, voor de Spaanse ploeg uit.

Iding is onder behandeling bij een fysiotherapeut en een dokter en is bij alle trainingen van HGC aanwezig. De kleine spits kan echter niet met bal en stick aan de slag.

HGC-coach Alex Verga over de blessure van zijn aanvaller: “Eric-Jan is een super explosieve speler, die nu zo’n 25% minder van zijn explosiviteit kan gebruiken. Het is een gecompliceerde blessure en we hebben dan ook geen idee wanneer hij weer kan spelen. Aan het einde van vorig seizoen speelde hij met pijnstillers, maar daar gaan we nu niet aan beginnen. Hij moet weer volledig pijnvrij kunnen spelen.

Reageer