Ik steun Joep!

Met argusogen bekijk ik de situatie rond de selectie van Tilburg. Al een aantal jaar een stabiele hoofdklasser met ambitie naar boven. De gezelligste club uit het zuiden is al voor het seizoen verzekerd van een memorabel jaar.

Dit komt niet door positieve berichtgeving in de pers, juist het tegenovergestelde. Ik moet me dan ook terdege beseffen dat ik de ins en outs van deze situatie niet ken. Toch wordt er in mij een mening gevormd die eigenlijk de afgelopen jaren steeds sterker naar voren komt. Het komt waarlijk jaarlijks terug.

Joep wil weg bij Tilburg. Een club waar hij veel aan heeft te danken en vice versa. Hij is hier gevormd en heeft zich ontwikkeld tot de hockeyer die hij nu is. Een respectabele hoofdklassespeler en een leuke gozer, met ambitie binnen hockey en sociaal vlak.

Hij zoekt naast de uitdaging van (semi-)topsporter een omgeving waar hij zich prettig voelt. Joep wil graag met vrienden hockeyen en dat is zijn goed recht. Joep beseft dat hij volgend jaar in een team speelt met onbekende buitenlandse spelers die (waarschijnlijk te) veel geld verdienen en (waarschijnlijk) volgend seizoen weer vertrokken zijn.

Daar halen sommige mensen geen plezier uit. Voor mij is het gevoel herkenbaar. Met een groep vrienden, bekenden, lotgenoten heel hard je best doen, misschien op je bek gaan en iets opbouwen. Of maar net staande blijven met een groep onbekenden, goed betaalde, waar-je ook-absoluut-goed-mee-op-kan-schieten hockeyprofs.

Met in je achterhoofd dat je volgend seizoen weer exact in dezelfde situatie terecht komt. Aan het twijfelen slaat, een gevoel hebt dat je een jaar eerder voor dezelfde keuze hebt gestaan en je plezier langzaam afbrokkelt.

Een duidelijk signaal en een sterk advies naar Tilburg, dat vind ik de beslissing van Joep… Ik steun hem!

Don Prins

Reacties kunt u zenden naar hoofdklassehockey@gmail.com

Reageer