India verslaat Pakistan in finale Asian Champions Trophy – Hoofdklasse Hockey Nederland

India verslaat Pakistan in finale Asian Champions Trophy

De Indiase hockeymannen hebben de finale van de Asian Champions Trophy gewonnen. Zondagmiddag werd aartsrivaal Pakistan in een hooggespannen duel met 4-2 na shoot-outs verslagen. De beste kansen waren overigens voor de ploeg van bondscoach Michel van den Heuvel, dat gedurende de wedstrijd zeven strafcorners kreeg toegewezen.

De wedstrijd kende uiteindelijk een doelpuntloze 70 minuten. In de extra tijd werd ook niet gescoord, waarna shoot-outs uitkomst moesten brengen. Pakistan miste twee van de vier pogingen door reddingen van de Indiase keeper S. Sreejesh.

In het duel om de bronzen plak versloeg Maleisië Japan met 1-0.

Comments (4)

 1. Altijd leuk als India wint van Pakistan alleen een herrijzenis zoals bij het het cricket waarbij onlangs de WK werd gewonnen zie ik niet zo snel gebeuren.
  En ze moeten zich eerst nog maar plaatsen voor de Spelen natuurlijk.

 2. India maakt geen snell herrijzenis. Wel denk ik dat hun prestaties kunne verbeter.
  Maar india heeft veel potentie, en gebruikt die nu al nauwelijks.
  Laten we hopen dat Nobbs hierin iets kan betekenen.

 3. India was nergens als je het wedstrijd heb gezien pak was veel beter. helaas konden ze niet de kansen benutten als ze maar kwart van de kansen hadden benut was het 6-0 geweest.Pak is improving under Michel. Met een jong team Finale halen en team als korea verslaan en India wegtikken dat belooft goeds voor de toekomst.

 4. Nou, maar India heeft het in het toernooi echt niet slecht gedaan voor een selectie die echt net nieuw was en die nog nauwelijks samen gespeeld heeft.
  Helaas vind ik dat India nog een lange weg te gaan heeft en dat Pakistan het ook niet slecht doet.
  Verder vind ik wat de Times of India gedaan heeft sensatie maken.

Leave a Reply