Indiaas televisieconcern kondigt nieuwe competitie in India aan

Foto © Proshots

Het meest toonaangevende televisieconcern in India, Nimbus, doet een poging om de contouren in het mondiale hockey te veranderen. Het televisieconcern komt namelijk met een nieuw concept, de World Hockey Series. De WHF, dat het gezicht van het mondiale hockey zal doen veranderen, wordt aangekondigd van november 2011 tot februari 2012.

Nimbus heeft een 15-jarig contract getekend met de Indiase Hockey Federatie en heeft een grote opsteker voor zowel de spelers als de Federatie aangekondigd. Ook met topspelers zoals Sardar Singh, Sandeep Singh, Arjun Halappa en Rajpal Singh is al een contract getekend.

Vorige week hebben ongeveer 40 Indiase spelers al een voorschot gekregen toen zij samenkwamen in het Ramdan hotel in Delhi.

De Indiase spelers zullen tussen de 3 tot 4 miljoen Indiase Rupees (bijna 70.000 euro) per seizoen verdienen, zegt Nimbus-voorzitter Harish Tawani.

Nimbus zal zorg dragen voor alle kosten in de WHF en geeft daarnaast de Indiase Hockey Federatie een jaarlijkse vergoeding voor de ontwikkeling van het hockey in India.

Lees het gehele artikel hier.

Bron: Stick 2 Hockey

Reageer