Internationaal: HKFC Hockey 6s staat voor de deur

De Hong Kong Football Club Hockey 6s (HKFC Hockey 6s) start op 28 maart  2013. Nederland, Australië, Groot-Brittannië en Hong Kong Barbarians zullen het tegen elkaar opnemen in het grootste internationale toernooi van Hong Kong.

De eerste wedstrijd van World Hockey Challenge Hong Kong wordt op donderdagavond 28 maart gespeeld. De wedstrijden worden afgewerkt in een zogenaamde round-robin competitie: ieder team speelt een uit én een thuis wedstrijd tegen zijn tegenstander.

Voorheen bestond elk team uit zes spelers en duurde de wedstrijd slechts twee keer zeven minuten. Het veld had balken aan de zijkant waardoor het eigenlijk een soort zaalhockeyspelletje in de buitenlucht was. Dit is de vierde keer dat het toernooi georganiseerd wordt en sinds dit jaar heeft de organisatie ervoor gekozen voor minder teams (4) met het reguliere aantal spelers van elf op een heel veld en duurt de wedstrijd zeventig minuten.

“Het is zeker een spannende gebeurtenis. Het geeft spelers van alle niveaus de kans om wedstrijden te spelen in een internationale setting. Het zegt veel over de populariteit van hockey dat World Hockey Challenge Hong Kong ieder jaar blijft groeien,” aldus FIH voorzitterLeandro Negre.

Namens Nederland zullen Quirijn Caspers, Constantijn Jonker, Laurence Docherty, Oud-internationals Rob Derikx, Geert Jan Derikx en Sander van der Weide afreizen.

In het onderstaande filmpje een voorbeeld zoals het toernooi eerst was opgezet.

 

 

Reageer