Jacques Brinkman besteedt jaar aan zelfreflectie

Foto © Proshots

In het AD/Utrechts Nieuwsblad van woensdag vertelt  oud-international Jacques Brinkman over zijn ontslag als coach van SCHC Heren 1 eind vorig seizoen. “Ik dacht: wat is dit? Wat moet ik nu? Alles kwam me altijd aanwaaien. Dit was de eerste keer in mijn leven dat ik tegen een muur liep. Na meer dan tien succesvolle jaren als hockeyer en tien goede jaren als coach, had ik opeens tegenslag. Ik kende dat niet.”

Brinkman besloot echter van deze periode te leren en is bezig met zelfreflectie. “Dit jaar ga ik investeren in mezelf. Wat wil ik de komende tien jaar bereiken? Ik zit nu middenin dat proces. Ik kom er toch achter dat ik heel ambitieus ben. Als sporter was ik dat en als coach ook.”

Op dit moment is de Olympisch kampioen een Master in Coach aan de Cruyff Academy en een cursus NLP (Neurolinguïstisch programmeren) aan het volgen en heeft hij de hulp ingeroepen van een personal coach.

Brinkman wil in de toekomst zijn werkzaamheden in de hockeywereld weer gaan oppakken. “Ik wil met een lege rugzak verder. Mensen hebben een bepaald beeld van mij, maar er zijn maar weinig mensen die mijn warme kant kennen. Ik wil nu tonen wie ik werkelijk ben.”

Bron: AD/ Utrechts Nieuwsblad

Reageer